Ο κινηματογράφος Τριανόν θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα με τίτλο “Spitfire: Back to Zero”, η οποία αποτελεί την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα της heavy metal μουσικής, στις 30-31 Μαΐου και 6-7 Ιουνίου 2013.

 

Το ντοκιμαντέρ:

H συγκλονιστική ιστορία ενός από τα καλύτερα ελληνικά χέβι μέταλ συγκροτήματα. Ένα γκρουπ που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι. Αυτή η εξαιρετική φωνή, μέσα σε μια νύχτα, πέρασε στην (μουσική) ιστορία πριν καν ζήσει το διαφαινόμενο λαμπρό της μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, οι Spitfire βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν. Για πρώτη φορά, ακούγονται ακυκλοφόρητα κομμάτια τους με τη μυθική σύνθεση του δίσκου «First Attack».

 

Οι Γιάννης Κουτουβός (μάνατζερ) και Ηλίας Λογγινίδης (ιδρυτής, κιθαρίστας και συνθέτης) ταξιδεύουν στο παρελθόν. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μία συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν βρεθεί για πάνω από 15 χρόνια. Μνήμες, διαφωνίες, συγκρούσεις. Για την τέχνη; Για την δόξα; Για τα χρήματα; Την απάντηση δίνει η φωνή που σώπασε, ο Ντίνος Κωστάκης. Γιατί η ζωή πάντα ξεπερνάει την τέχνη.

 

Spitfire: Back to Zero

Πληροφορίες:

Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Ρήγας

Σενάριο: Βαγγέλης Ρήγας

Γλώσσα: Ελληνική

Διάρκεια: 92’

Έτος παραγωγής: 2012

Χρώμα: Έγχρωμο

 

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: – .

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ταμπακάκης, Γιάννης Λάσκαρης, Παναγιώτης Βλαχάκης, Δημήτρης Κλάγκος, Τάσος Καραπαναγιώτης, Βαγγέλης Ρήγας

Μοντάζ: Γιώργος Ταμπακάκης

Μουσική:Spitfire

Σκηνικά:-

Κοστούμια: –

Ήχος: Αντώνης Κουτελιάς

Μιξάζ:Γιώργος Ταμπακάκης , Αντώνης Κουτελιάς

Παραγωγός: Βαγγέλης Ρήγας