Το δραματικό αποκορύφωμα της διαχρονικής σχέσης της Αλήθειας και της Γνώσης με την παραμόρφωση και απόκρυψη τους, στο χαοτικό σύγχρονο κόσμο των fake news και της fake life του διαδικτύου.

Η καινοτόμος και ανατρεπτική ομάδα ODC (α΄ βραβείο στο BE Festival 2017 της Μεγάλης Βρετανίας) που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Έλλη Παπακωνσταντίνου (Fulbright Artist’s Award 2018-2019) μετά από μια θριαμβευτική ευρωπαϊκή περιοδεία φέρνει στο σήμερα το κλασικό κείμενο της πλατωνικής αλληγορίας.

Τραγουδιστές, εικαστικοί, performers που ανάμεσα τους είναι και το ιστορικό στέλεχος των Tuxedomoon Blaine L. Reininger, συμπράττουν σε μια σύγχρονη όπερα-περφόρμανς με κυβερνο-πανκ αισθητική.

Συντελεστές:

Σύλληψη-Λιμπρέτο-Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Βίντεο-Σκηνικά-Κοστούμια: Παντελής Μάκκας
Φιγούρες θεάτρου σκιών (κατασκευή): Τάσος Κώνστας

Περφόρμερ-Μουσικοί: Blaine L. Reininger, Αναστασία Κατσιναβάκη, Βιβή Πέτση, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Creative Lenses), του Danish Arts Council και του Airanassis Foundation

Στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

ODC Ensemble

Η βραβευμένη ODC Ensemble (1st Prize Award, BE Festival 2017 for the REP, UK) έχει ιδρυθεί από τη σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου και έχει την έδρα της στην Αθήνα. H ODC Ensemble δημιουργεί κυρίως υβριδικές παραστάσεις, εμπνέει και προκαλεί το κοινό με κλασικά και σύγχρονα έργα ενώ δίνει έμφαση στην εκπαίδευση. Το 2011 η Έλλη Παπακωνσταντίνου, από κοινού με το ODC Ensemble, δημιούργησε ένα χώρο συλλογικής έκφρασης, δικτύωσης καλλιτεχνών και πολιτών, μια θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το «Βυρσοδεψείο», το οποίο και διηύθυνε από το 2011 μέχρι και το 2016.

Τραγουδιστές, εικαστικοί, performers που ανάμεσα τους είναι και το ιστορικό στέλεχος των Tuxedomoon Blaine L. Reininger, συμπράττουν σε μια σύγχρονη όπερα-περφόρμανς με κυβερνο-πανκ αισθητική.


Φωτογραφία: ©Karol Jarek