Στις 14 και 15 Ιουνίου 2019 μοιράζονται τη δουλειά τους για πρώτη φορά στην Eλλάδα προσκαλώντας επίσης στο Ρομάντσο, τους καλλιτέχνες της Αθηναϊκής σκηνής, Μίνα Ανανιάδου, Αναστασία Βασλαμάκη, Αργύρης Πανταζάρας, Jeph Vanger και Δήμητρα Κουστερίδου.


Πρόγραμμα

Παρασκευή 14/6

– Gesamtatelier: “Ithaca: upon every arrival” (interdisciplinary performance/installation)
– Architectural Association Interprofessional Studio: “Processing” & “RESI[DUE]” (interdisciplinary performance/installation)
– Katie Burks: “Thread” (choreography)

Σάββατο 15/6

– Gesamtatelier: “Ithaca: upon every arrival” (interdisciplinary performance/installation)
– Architectural Association Interprofessional Studio: “Processing” & “RESI[DUE]” (interdisciplinary performance/installation)
– Mina Ananiadou & Anastasia Valsamaki: “Verge” (choreography)
– Jeph Vanger: Live electronics set

Θα ακολουθήσει πάρτι στην ταράτσα του Ρομάντσο και τις δύο ημέρες.

Κείμενο επιμελητών (γράφει η Hila Shemer)

Ένα μείγμα εικαστικών, παραστατικών τεχνών και design θα κατοικίσει διαφορετικούς χώρους του Ρομάντσο, όπου οι δράσεις θα λαμβάνουν χώρα διαδοχικά. Κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την Spatial Performance και πώς αυτή πηγάζει από το ποικιλόμορφο κράμα κλασικών ειδών τέχνης. Προσκαλούμε το αθηναϊκό κοινό να περιπλανηθεί στα ανοιχτά πεδία των τεχνών, καταλύοντας τις επίσημες συμβάσεις μεταξύ τους. Νέα μέσα έκφρασης θα συστηθούν και θα εξερευνηθούν, μέσα που προτείνουν σε δημιουργούς ανά την υφήλιο, να καθορίσουν το πλαίσιο της δουλειάς τους έχοντας είτε μια, είτε πολλαπλές ταυτότητες. Φιλοδοξούμε να υπογραμμίσουμε τη σημαντική συνεισφορά της Spatial Performance ως μια στέρεα, μα ευέλικτη, σκηνή για την εξερεύνηση του εαυτού και του ετέρου, όπου μπορούμε να αποταχθούμε από προκαταλήψεις και επευφημίες, αναμένοντας ένα άγνωστο αποτύπωμα.

Πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις:

“Ithaca: upon every arrival” – Διάρκεια: 60′

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Michaelis Theatre, University of Roehampton (2017) και μετέπειτα στην Architectural Association School of Architecture (2018) με τους Ελίζα Σόρογκα, Γεωργία Τέγου και Νικόλα Λουκά.

Δημιουργοί: Κυριακή Νασιούλα, Αργύρης Αγγελή
Ερμηνευτές: Μίνα Ανανιάδου, Αναστασία Βαλσαμάκη, Αργύρης Πανταζάρας
Χορογραφία: Κυριακή Νασιούλα
Live visuals: Αργύρης Αγγελή
Σχεδιασμός ήχου και live performance: Jeph Vanger
Επικοινωνία: Λία Γκαρμπολά

“Processing” & “RESI[DUE]” – Διάρκεια: 60′

ΑΑIS ‘18-’19: Aimee Rebecca Lam Tunon, Justine Mary De Penning, Aijin Ying, Denghui Lian, Lier Chen, Nasha Bahasoean, Yuan Gu
Studio director: Theo Lorenz
Studio Master: Tanja Siems

“Verge” – Διάρκεια: 20′

Το έργο βασίστηκε και αποτελεί μετεξέλιξη της solo χορογραφίας “Otro Lugar” της Μίνας Ανανιάδου που δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του artisitc residency στο Centrο Civico de Barceloneta το 2013 στην Βαρκελώνη.

Συνδημιουργία & ερμηνεία: Αναστασία Βαλσαμάκη, Μίνα Ανανιάδου
Selfmade analogue electronics: Δήμητρα Κουστερίδου

“Thread” – Διάρκεια: 10′

Performer, Choreographer: Katie Burks
Music: Li’er Chen
Costume: Nasha Bahasoean, Aijin Ying, Yuan Gu

To διήμερο δράσεων κλείνει ο Jeph Vanger με ένα ηχητικό αυτοσχεδιαστικό set χρησιμοποιώντας modular synthesizer και drum machine. – Διάρκεια: 40’

Gesamtatelier

Το Gesamtatelier είναι μια πλατφόρμα δημιουργημένη στο Λονδίνο από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες, οι οποίοι συνεργάζονται με σκοπό τη σύλληψη και υλοποίηση διατομεακών έργων. Εμπνευσμένη από το λογοπαίγνιο μεταξύ Gesamtkunstwerk (total work of art) και atelier, η ομάδα στοχεύει στο να δημιουργήσει έργα πάνω στα όρια διαφορετικών τομέων, μέσων και ειδών όπως η αρχιτεκτονική, το design, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες και η μουσική. Σε κάθε δημιουργία, οι εμπλεκόμενοι αλληλοσυνδέουν το θεωρητικό υπόβαθρο και την επαγγελματική εμπειρία τους, δημιουργώντας υβρίδια μεταξύ των πρακτικών τους. Το Gesamtatelier προσαρμόζεται στη φύση κάθε έργου έχοντας σχεδιάσει παραστάσεις, εκθέσεις, εγκαταστάσεις και εργαστήρια στην Αγγλία (Whitechapel Gallery, Truman Brewery, Watermans Arts Centre, Michaelis Theatre Roehampton University, UK Young Artists National Festival, Architectural Association), στην Αυστρία (ArchitekturZentrumWien ΜQ), στην Πολωνία: 4th Biennial of Interior Design Krakow, και στην Κύπρο (1st Larnaca Biennial).

Architectural Association Interprofessional Studio

To Architectural Association Interprofessional Studio είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί είτε σε δωδεκάμηνο MA, είτε σε δεκαοκτάμηνο MFA in Spatial Performance and Design. Με έδρα του την πιο διάσημη ίσως σχολή αρχιτεκτονικής στο κόσμο, το πρόγραμμα εξερευνά εναλλακτικές μορφές συνεργασίας μεταξύ πολλαπλών δημιουργικών επαγγελμάτων μέσω της έρευνας, σύλληψης, σχεδιασμού και πραγματοποίησης/παραγωγής μιας σειράς χωρικών παραστάσεων και κατασκευών που αψηφούν ταξινομήσεις σε «είδη». Δημιουργώντας μοναδικά έργα-δρώμενα τα οποία αποτελούν τη βάση για συνεχή διάλογο, το AAIS προσφέρει στους φοιτητές του το σημείο εκκίνησης για να χαράξουν τη δική τους επαγγελματική διατομεακή πορεία.

Event documentation: Αλέκος Μπουρελιάς & Χρήστος Μπουρελιάς
Event communication: Λία Γκαρμπολά & Ρομάντσο