Στο session του Οκτωβρίου ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί τη Δανάη Στεφάνου (prepared piano), τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο (μαντολίνο) και την Ειρήνη Καραγιαννοπούλου (live visuals).

Δανάη Στεφάνου

Η Δανάη Στεφάνου είναι μουσικός και μουσικολόγος, καθώς επίσης μέλος του διδακτικού προσωπικού στην έδρα Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε μουσική στα βρετανικά πανεπιστήμια του Νόττιγχαμ (μάστερ) και του Λονδίνου (διδακτορικό) και διετέλεσε επισκέπτρια λέκτορας στο Royal Holloway, University of London έως το 2007. Η έρευνά της εστιάζει σε ιστορικές και κριτικές προσεγγίσεις στον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό και ερευνά ένα ευρύ φάσμα διασυνδέσεων μεταξύ μουσικής και χώρου, συχνά μέσω μιας πρακτικής προοπτικής.

Περισσότερες πληροφορίες: danaestefanou.tumblr.com

Παναγιώτης Κανελλόπουλος

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ως εκτελεστής μαντολίνου έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με μικρά σύνολα, έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ συμμετέχει και σε αρκετούς δίσκους. Από το 1996 διδάσκει σε σεμινάρια και εργαστήρια μουσικής δημιουργικότητας και αυτοσχεδιασμού. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: η μελέτη του μουσικού αυτοσχεδιασμού των παιδιών και των αντιλήψεών τους για τις μουσικοποιητικές διεργασίες, οι εθνογραφικές προσεγγίσεις της μουσικής δημιουργικότητας των παιδιών και η μελέτη του μουσικού αυτοσχεδιασμού ως μια μορφή πολίτικο-κοινωνικής πράξης.

Ειρήνη Καραγιαννοπούλου

Η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου είναι καλλιτέχνις με δράση στα πεδία της ζωγραφικής, του βιβλίου, του κολλάζ, του σκίτσου και του σινεμά. Είναι συνιδρύτρια του καλλιτεχνικού ντουέτου Extra-Conjugale και του project Twin Automat.

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com