Το Αll Souls Festival αποσκοπώντας να δημιουργήσει χώρο για δημιουργική αναζήτηση, έκφραση, και εκδήλωση της διαφορετικότητας και μοναδικότητας του καθενός, φιλοδοξεί να αποτελέσει το κάλεσμα για τον εορτασμού των τεχνών, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία.

Το φεστιβάλ στοχεύει να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίδιες ευκαιρίες προβολής της τέχνης τους, καθώς και δυνατότητες προσβασιμότητας. Επιθυμεί ακόμη να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες, με ή χωρίς αναπηρία, και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για το χτίσιμο ενός πιο δυνατού και ποικιλόμορφου community. Τέλος, το All Souls Festival θα καλέσει άτομα με αναπηρία να γίνουν μάρτυρες οι ίδιοι στο πόσο σημαντική είναι η τέχνη σαν μορφή έκφρασης αλλά και θεραπείας, και θα τους παροτρύνει να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορεί να γίνουν πηγή έμπνευσης και ζωτικής ενέργειας.

Βασικό ζητούμενο του All Souls Festival είναι ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, των δημιουργών τους και των θεατών, η οποίοι παραμένουν πάντα ενεργοί, και λαμβάνουν συνεχώς ερεθίσματα τα οποία αποτελούν πηγές έμπνευσης σε καλλιτεχνικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Στον πυρήνα της διοργάνωσης, βρίσκονται παραστάσεις χορού και θεάτρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από διαφορετικούς καλλιτέχνες και θα αποδείξουν τις απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες της αναπηρίας στις παραστατικές τέχνες. Επίσης, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει σεμινάρια, τα οποία θα επικεντρωθούν στο creative process, στις θεραπευτικές πτυχές των παραστατικών τεχνών και στην εξοικείωση με την αναπηρία.

Το πρόγραμμα του All Souls Festival περιλαμβάνει αναλυτικά:

Τρεις παραστάσεις χορού και θεάτρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από διαφορετικούς καλλιτέχνες και θα αποδείξουν τις απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες της αναπηρίας στις παραστατικές τέχνες.

Τρία σεμινάρια, για εφήβους και ενήλικες τα οποία θα επικεντρωθούν στη δημιουργική διαδικασία, στις θεραπευτικές πτυχές των παραστατικών τεχνών και στην εξοικείωση με την αναπηρία.

Μπορείτε να ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο σεμινάριο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ