Το Gazarte παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί στο ελληνικό κοινό, δύο από τα πιο αξιόλογα σχήματα στο χώρο της Afro μουσικής. Μία συνάντηση

\’γιγάντων\’ (που θα έκανε τον Fela Kuti χαρούμενο,) ετοιμάζεται να μεταδώσει τις δονήσεις του afro ήχου με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού!

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στο χώρο του Gazarte, καλεσμένοι από τον Καναδά και την Νέα Υόρκη αντίστοιχα, οι Souljazz Orchestra και οι Kokolo Afrobeat Οrchestra σε μια σπάνια σύμπραξη! Για μια βραδιά, συνολικά 12 μουσικοί εναλλάξ επί σκηνής, πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας μας παρασέρνουν σε χορό και μυσταγωγία!

SOULJAZZ ORCHESTRA


Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά οι Soul Jazz orchestra αναρριχήθηκαν στην κορυφή του είδους τους. Soul, Jazz , Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s αναμιγνύονται μαγικά ταξιδεύοντας τα ανεξίτηλα αποτυπώματα του Fela Kuti και του Μαnu Dibango στις μουσικές του σήμερα με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane ή Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το « Mista President» ήταν το εισιτήριο τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους εγκαθίδρυσε ως γνησίους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «rising sun» μπαίνοντας σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από Jazz, Αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους χωρίς να ξεχνούν ποτέ τις ρίζες τους.

Δεμένοι όσο ποτέ δημιούργησαν το καλύτερο album τους ως τώρα , όπως άλλωστε ισχυρίζεται και ο Gilles Peterson του BBC Radio One.

ΚΟKOLOΟι Νεοϋορκέζοι Kokolo, είναι μια μπάντα που νομίζει κανείς ότι ήρθε από την Afrobeat της δεκαετίας του 70. Η Νέα Υόρκη συναντά τους ήχους του Fela Κuti και του Spanish Harlem τις μουσικές του James Brown και των Fania All Stars.

Λίγοι μπορούν να διαφωνήσουν ότι οι Kokolo παρουσιάζουν ένα από τα πιο δυνατά shows που μπορεί να δώσει συγκρότημα επί σκηνής, ξεπερνώντας τρεις ώρες.

Το σύνθημα τους είναι ένα: η σκηνή είναι η γέφυρά μας για τον κόσμο!Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν από τους δίσκους τους είναι \»leave more consume less… with more joy and less stress\».
Η μουσική τους είναι εξαιρετική, οι στίχοι τους είναι το δυνατό τους σημείο. Από τους φιλοσοφικούς στοχασμούς του Noam Chomsky και του Osho μέχρι τα ποιήματα του J.Krishnamurty. Οι Kokolo μας δείχνουν τα σημεία των καιρών \»Η μουσική γράφεται για όλους και όχι για μερικούς… όπως και η διασκέδαση\». Spanish Latin, Afrobeat, Funk, Soul, και ότι άλλο τους ζητήσετε…

Λιγότερο στρες, περισσότερη διασκέδαση, πολλές ώρες χορού με τους Souljazz Orchestra και τους Kokolo Afrobeat Orchestra στο Gazarte στις 14 Aπριλιου.