Οι εκρηκτικοί Soul Jazz Orchestra επιστρέφουν! Μετά την ανεπανάληπτη συνάντησή τους με τους νεοϋορκέζους Kokolo πριν

δύο χρόνια στο Gazarte, οι καναδοί εκφραστές της afrobeat έρχονται ξανά στην Αθήνα και υπόσχονται ένα αξέχαστο live!

Μαζί τους θα βρεθεί τελικά το ελληνικό συγκρότημα “The Bet”, αφού προσωπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στη Maia Vidal να βρεθεί στην Ελλάδα.

Πέμπτη 1 &  Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο χώρο του Gazarte 

Για 2 βραδιές, συνολικά 12 μουσικοί εναλλάξ επί σκηνής, πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας, με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού, θα μας παρασύρουν σε μία μουσική μυσταγωγία!

SOUL JAZZ ORCHESTRA

Δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά και σχεδόν αμέσως αναρριχήθηκαν στην κορυφή. Soul, Jazz, Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s μπερδεύονται μαγικά στις μουσικές τους, ενώ φανερές είναι οι επιρροές του Fela Kuti και του Μαnu Dibango. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane, Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το «Mista President» ήταν το εισιτήριο για την είσοδό τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους καθιέρωσε ως γνήσιους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «Rising Sun» και μπαίνουν σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους..Δεμένοι όσο ποτέ δημιούργησαν το καλύτερο album τους, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και ο Gilles Peterson του BBC Radio One.

Λιγότερο στρες, περισσότερη διασκέδαση, ανέμελες ώρες γεμάτες αστραφτερές μουσικές με τους Soul jazz Orchestra και τους Bet, 1 & 2 Νοεμβρίου. Να είστε όλοι εκεί!