Όταν κριτικοί μιλούν για τον Fortune, αυτόματα αναφέρονται σε ονόματα όπως αυτό του Coltrane, του Cannonball, του Parker ή του Hawkins.

Η πνευματική και φυσική δύναμη που κληροδότησε στον κόσμο της τζαζ η μουσική του John Coltrane, πέρασε αυτούσια στην τέχνη του σαξοφωνίστα και φλαουτίστα Sonny Fortune, κι έτσι καταγράφηκε στην ιστορία.

Ο γεννημένος το 1939 στην Philadelphia θρυλικός καλλιτέχνης δίνει διαχρονικά μουσική με ουσία, βάθος και δύναμη. Παίζοντας από τα 60’s και τα 70’s με κορυφαίους σαν τον Elvin Jones, τον Mongo Santamaria, τον McCoy Tyner και βέβαια τον μεγάλο Miles Davis (στην funky κι ηλεκτρική  περίοδό του, στα άλμπουμ «Agartha», «Pangaea», «Get Up With It» και “Big Fun”), ο Sonny Fortune βρήκε από νωρίς την πραγματική καλλιτεχνική του ταυτότητα, παίρνοντας την τζαζ από εκεί που την είχε αφήσει ο Coltrane και προχωρώντας την με τον δικό του μελωδικό και πανανθρώπινο τρόπο.

Έτσι, σήμερα κατατάσσεται στην ιστορική συνέχεια των μεγάλων της τζαζ του 20ου αιώνα,  μέσα από μια πορεία που δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργική, συναρπαστική.  Με 15 προσωπικά άλμπουμ αλλά και εκατοντάδες συμμετοχές και συνεργασίες σε δουλειές άλλων, ο Fortune φρόντιζε να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στην εποχή του. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του supergroup «4 Generations of Miles».  Από το In the Spirit of Coltrane στο In the Spirit of Miles!

Οι εμφανίσεις του Fortune είναι πραγματικά  αριστουργηματικές και διαθέτουν πάντα φλόγα και συγκίνηση. Με αυτό κατά νου αναμένουμε και τις συναυλίες του στο Half Note, σ’ ένα νέο ραντεβού μας με την τζαζ ιστορία …

SONNY FORTUNE: σαξόφωνα, φλάουτο
JON DAVIS: πιάνο
JORIS TEEPE: κοντραμπάσο
MICHAEL VAREKAMP: τρομπέτα
JORIS DUDLI: τύμπανα