Η διάσημη Τζαζ Ορχήστρα “Jazz at Lincoln Center” ταξιδεύει από την καρδιά της Νέας Υόρκης στην Αθήνα και παρουσιάζει έξι από τους κορυφαίους της μουσικούς και τρεις σπουδαίες κυρίες – ερμηνεύτριες της τζάζ για μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Γα την υποστήριξη του Γ.Π. Νοσοκομείου «Αττικόν».

O διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas, σε συνεργασία με την IMG Artists και την visionary culture, διοργανώνει μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση, προσκαλώντας στην Ελλάδα μια από τις διασημότερες τζαζ ορχήστρες του κόσμου, την εμβληματική Jazz at Lincoln Center (JALC), που ταξιδεύει κατευθείαν στην Αθήνα από την καρδιά της Νέας Υόρκης, φέρνοντας μαζί της 6 από τους all-star μουσικούς της και 3 μεγάλες κυρίες της Τζαζ – με κορυφαία την σπουδαία ερμηνεύτρια Κάθριν Ράσελ (Catherine Russel) – για μία και μόνο μεγάλη συναυλία με τίτλο: Jazz at Lincoln Center Orchestra: Songs we Love!

Catherine Russel

Τρείς “μεγάλες” γυναικείες φωνές της Jazz σήμερα στην Αμερική, η σπουδαία και υποψήφια για βραβείο GRAMMY Κάθριν Ράσελ, η Μπριάννα Τόμας (Brianna Thomas) και η Shenel Johns συνοδεύουν τους 6 all-star μουσικούς της Jazz at Lincoln Center Orchestra:

Gabe Medd, τρομπέτα
Mariel Bildsten, τρομπόνι
Lucas Pino, πνευστά
Mathis Picard, πιάνο
Barry Stephenson, μπάσο
TJ Reddick, ντράμς

μας προσκαλούν στο: Songs we Love, ένα νοσταλγικό ταξίδι στη μουσική τζαζ και την ιστορία της, καλύπτοντας μια πορεία από τα πρώτα μπλουζ και τζαζ τραγούδια της δεκαετίας του 1920, μέχρι και τις τεράστιες επιτυχίες των δεκαετιών 1950 & 1960.

Στις 13 Σεπτεμβρίου το ελληνικό και διεθνές κοινό του Ηρωδείου, θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει διάσημα και πολυαγαπημένα τραγούδια, ορισμένων εκ των σημαντικότερων συνθετών – ερμηνευτών της τζαζ, όπως οι: Duke Ellington, George Gershwin, Cole Porter, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra και Judy Garland.

Κάθε χρόνο, η διάσημη ορχήστρα Jazz at Lincoln Center Orchestra (JALC) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Wynton Marsalis, παρουσιάζει εκατοντάδες συναυλίες στο “σπίτι” της στη Νέα Υόρκη, το περίφημο Frederick P. Rose Hall αλλά και σε όλο τον κόσμο!

Η Jazz at Lincoln Center Orchestra (JALC), μέσα από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με προσκεκλημένους δημιουργούς και ερμηνευτές, στηρίζει και προωθεί το όραμά της για τη συνεχή ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της τζαζ μουσικής & κουλτούρας παγκόσμια, έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει το σημαντικότατο έργο της σε περισσότερες από 446 πόλεις, σε περισσότερες από 40 χώρες.

Μία μαγική βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Brianna Thomas & Shenel Johns

Lifeline Hellas

Το Lifeline Hellas έχει προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό αξίας πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος, τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την επέκταση της πτέρυγας της μονάδας νεογνών στο Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”, προσθέτοντας 6 θέσεις και τον εξοπλισμό τους, και τη δωρεά 7 θερμοκοιτίδων και 8 μόνιτορ, έτσι ώστε να μην μετακινούνται τα πρόωρα νεογνά όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση – γεγονός πολύ σημαντικό για την ασφάλεια τους. Επίσης, μόλις παραδόθηκαν 2 ακόμα θερμοκοιτίδες στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Διαβάστε επίσης: 

Ηρώδειο: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Φθινόπωρο του 2022