Ένα νέο single – τα δεύτερο από το δίσκο– με τίτλο ‘Get Out Of Your Own Way’ κυκλοφορεί. Το πρώτο single ‘You’re The Best Thing About Me’ κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου και το album track ‘The Blackout’ είχε ήδη κυκλοφορήσει από τον Αύγουστο ως  performance video.

Επίσης ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για τις συναυλίες των U2 σε Βόρεια Αμερική στο πλαίσιο του eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour που θα ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου.  Επιπλέον ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το 2018.

Ηχογραφημένο σε Δουβλίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, το Songs of Experience ολοκληρώθηκε φέτος με το υλικό του να είναι επηρεασμένο από τη συμβουλή του Ιρλανδού ποιητή, συγγραφέα και ομότιμου καθηγητή στο Trinity College του Δουβλίνου, Brendan Kennelly στον Bono, να «…γράψει σαν να είναι νεκρός as if you’re dead». Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή κομματιών σε μορφή πολύ προσωπικών επιστολών σε μέρη και σε ανθρώπους που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του τραγουδιστή: σε οικογένεια, σε φίλους, σε θαυμαστές αλλά κα στον εαυτό του.

Το Songs Of Experience πάει μαζί με το «Songs of Innocence» του 2014, μιας κι οι δύο τίτλοι είναι εμπνευσμένοι από τη συλλογή ποιημάτων, Songs of Innocence and Experience, του Άγγλου ποιητή του 18ου αιώνα, William Blake.

Την παραγωγή του άλμπουμ έχουν επιμεληθεί οι Ryan Tedder, Steve Lillywhite, Andy Barlow και Jolyon Thomas, ενώ στο η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου είναι τραβηγμένη από τον Anton Corbijn και απεικονίζει τον γιο του Bono, Eli Hewson και την κόρη του The Edge, Sian Evans.

H πλήρης tracklist του Songs of Experience

Love Is All We Have LeftLights of Home
You’re The Best Thing About Me
Get out of Your Own Way
American Soul
Summer of love
Red Flag Day
The Showman (Little More Better)
The Little Things That Give You Away
Landlady
The Blackout
Love Is Bigger Than Anything in Its Way
13 (There is a Light)

Site: www.U2.com