Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο (ILLEGITIMATE) του Αντριάν Σιτάρου.

Σύνοψη

Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου με τα τέσσερα, ενήλικα πλέον, παιδιά του και τους συντρόφους τους, ο Βίκτορ απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός  της οικογένειας. Η συζήτηση κυλάει ομαλά μέχρι την στιγμή που ο γιός του, ο  Κόσμα , αναφέρει ότι το όνομα του εμφανίστηκε σε ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι κατέδιδε γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι το 1989. Η ατμόσφαιρα απότομα αλλάζει. Ο Βίκτορ προσπαθεί να υπερασπιστεί  την θέση του υποστηρίζοντας πως και τα δίδυμα παιδιά του, η Σάσα και ο Ρόμι , χρωστούν τη ζωή τους στις πεποιθήσεις του. Λίγο καιρό αργότερα η Σάσα ανακοινώνει πως είναι έγκυος, και τα πιστεύω του Βίκτορ θα δοκιμαστούν σε άλλη κλίμακα.

Διάρκεια: 89’

Βραβείο C.I.C.A.E. Φεστιβάλ Κιν/φου Βερολίνου 2016- Forum

Επίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Κιν/φου Μπουένος Άιρες 2016

Χρυσός Δούκας Φεστιβάλ Κιν/φου Οδησσού 2016

Χρυσή Αρένα Φεστιβάλ Κιν/φου Πούλας 2016

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Αφού ολοκλήρωσε τις  κινηματογραφικές του σπουδές  στο Βουκουρέστι , ο Αντριάν Σιταρού σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία μικρού μήκους του, το  Waves (2007), για το οποίο και τιμήθηκε με τη Χρυσή Λεοπάρδαλη του φεστιβάλ του Λοκάρνο . Επίσης,  τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαράγιεβο , του Ναμούρ, της Δρέσδης, του Άσπεν και σε άλλα 22 διεθνή φεστιβάλ. Το Waves  επιλέχτηκε και για το Επίσημο Διαγωνιστικό του Sundance το 2008.

O Αντριάν Σιταρού ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Κυριακάτικο Κάλεσμα (Pescuit sportive) το 2008, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και στο Τόροντο την ίδια χρονιά και βραβεύτηκε σε διάφορα φεστιβάλ όπως του Παλμ Σπρινγκς , της Θεσσαλονίκης, του Μονς , το Μπουένος  Άιρες  και του Εστόριλ. Το 2011, απέσπασε από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Αντρικής Ερμηνείας για την ταινία του Με τις Καλύτερες Προθέσεις (Din Dragoste cu Cele mai Bune Intentii ).

Φιλμογραφία

Ilegitim – Σονάτα σε Κλειστό Δωμάτιο (2016)

Din Dragoste cu Cele mai Bune Intentii – Με τις Καλύτερες Προθέσεις (2011)

Pescuit Sportiv – Κυριακάτικο Κάλεσμα (2007)