Οι Αθηναίοι grunge/ heavy rockers Solarmonkeys  που κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ τους, συναντούν τους φίλους τους Fool in the Box, Gap the Mind και Nicotine Stain το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο Ρομάντσο. Τέσσερις ιδιαίτερες heavy rock μπάντες με τη διάθεση στα ύψη σε μία μοναδική συναυλία.

Solarmonkeys

Οι Solarmonkeys ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011. Οι συνθέσεις τους είναι βασισμένες  πάνω σε rock φόρμες ενώ ο ήχος τους βρίσκει τις ρίζες του στην Αμερική των ‘90s. Επιρροές από γκρουπ όπως οι Soundgarden, Alice in Chains, Faith No More αλλά και Tool μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσα στις συνθέσεις τους.

Τον Ιούλιο του 2014 ολοκλήρωσαν την παραγωγή της πρώτης επίσημης  κυκλοφορίας τους, Payblack. Τo Payblack κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015 από την Sound of Everything. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις  χαρακτηρίζονται  από τον εσωστρεφή αλλά συνάμα εκρηκτικό χαρακτήρα τους. Τον Ιανουάριο του 2015 είχαν την ευκαιρία να είναι το opening act για την συναυλία των Monster Magnet στην Ελλάδα . Παράλληλα από το ξεκίνημα τους είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη στην ελληνική εναλλακτική κοινότητα έχοντας ήδη μοιραστεί την σκηνή με τους περισσότερους εκπροσώπους της όπως: Fool In The Box, Puta Volcano, Cellar Dogs, The Mighty N, Poem, Universe 217, Anal Veritas, Black Hat Bones, Yellow Devil Sauce, 4Bitten, Harsh Demise, Bombing the Avenue, Playgrounded κ.α. 

Gap the Mind

Οι Gap the Mind δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2012 στη Θεσσαλονίκη, από τους Ηλία(τύμπανα),Κώστα(κιθάρα),Κωνσταντίνο(φωνή) και Χρήστο(μπάσο).Μετά από πολλά jams και πρόβες σε στούντιο, έκαναν το πρώτο τους live στην κατάληψη Υφανέτ, τον Απρίλη του ’13. Ακολούθησαν live σε αυτοοργανωμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διάφορες σκηνές και φεστιβάλ.

Η μουσική τους βαδίζει στα μονοπάτια του σκληρού ήχου με χαμηλωμένες και θορυβώδεις κιθάρες, groovy ψυχεδελικά beats και ταλαντευόμενα στο χώρο φωνητικά.

Nicotine Stain

Οι Nicotine Stain είναι ένα ροκ γκρουπ που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1995. Ξεκίνησαν με την μορφή μιας heavy grunge/alternative rock μπάντας με το όνομα Spellbound, χρησιμοποιώντας αποκρυφιστικά και αφηρημένα θέματα με στίχους εσωτερικής αναζήτησης, σκληρά κιθαριστικά riffs σε εναλλαγή με μαγευτικά arpeggios και υψηλών συχνοτήτων φωνητικά.

Παρά το φλερτ με το μυστήριο και τη φρίκη, οι Nicotine Stain συμπεριέλαβαν στο ρεπερτόριο τους και κομμάτια για την κοινωνική αστάθεια, την πολιτική διάβρωση, τους κινδύνους των καταχρήσεων, αποκαλυπτικές προφητείες και την φρίκη του πολέμου. Στην παρούσα περίοδο έχουν συμπεριλάβει στον ήχο τους το groove και το funk αλλά ποτέ δεν παύουν να ροκάρουν δυνατά. Έχοντας αμέτρητες live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και κομμάτια που έχουν αγαπηθεί πολύ. Για τον εορτασμό των 20 χρόνων τους αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τα κομμάτια αυτά και καθώς αυτή θα είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, οι Nicotine Stain θα γίνουν το πρώτο γκρουπ που κυκλοφορεί ντεμπούτο και best-of ταυτόχρονα, σαν ένα σουρεαλιστικό οξύμωρο σχήμα.