Με αυτόν τον γενικό τίτλο τέσσερις καλλιτέχνες εκθέτουν, από 23 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου 2008, τα έργα τους στον κυρίως εκθεσιακό χώρο της γκαλερί ΤinΤ.

Με αυτόν τον γενικό τίτλο τέσσερις καλλιτέχνες εκθέτουν, από 23 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου 2008, τα έργα τους στον κυρίως εκθεσιακό χώρο της γκαλερί ΤinΤ.

Η Ντόρα Οικονόμου, ο Κώστας Ρουσάκης, ο Κώστα Σαχπάζης και η Σοφία Σιμάκη, εκθέτουν τέσσερα γλυπτά έργα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ντόρα Oικονόμου κατασκευάζει δομές από χαρτί. Τα έργα της με άλλοθι τη λογοτεχνία και την υποκειμενικότητα αποζητούν μια καθαρή κατάσταση.

Στα γλυπτά του Κώστα Ρουσσάκη πρωταρχική σημασία έχει η κλίμακα και το μέτρο. Με αυτά σαν αρχές προσπαθεί να αποδώσει την αίσθηση του αντικειμένου ως όραμα.

Ο Κώστας Σαχπάζης βάζοντας σε λειτουργία μια προσωπική συλλογή/αρχείο από φωτογραφίες και αποκόμματα εντύπων κάνει μια ελεύθερη απεικόνιση και σύνθεση για να μεταβιβάσει στον θεατή την ιδέα της συμμετοχής.

Η Σοφία Σιμάκη συνθέτει χρωματικές επιφάνειες και αντικείμενα για να δημιουργήσει μια παρουσία ή υπόνοιες ενός αφηγηματικού επεισοδίου.

Παράλληλα στο Project room της γκαλερί ο Απόστολος Ζερδέβας, παρουσιάζει την έκθεση, \”The washing machine\”.

Η εγκατάσταση αποτελείται από ένα βίντεο και αναρτημένες λευκές μπλούζες όπου υπάρχουν τυπωμένες φράσεις, χαρακτηριστικές για το σύγχρονο τρόπο σκέψης. Στο βίντεο απεικονίζονται οι ίδιες μπλούζες να πλένονται μέσα σε ένα πλυντήριο.

Καθώς στροβιλίζονται και αναμιγνύονται μεταξύ τους παραπέμπουν στην μετάβαση των αντιλήψεων και των ιδεών από την ατομική στην κοινωνική σφαίρα και από την θεωρία στην πράξη.

info
23 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου 2008
Γκαλερί TinT
Χρυσ. Σμύρνης 13,
Τηλ. 2310 235 689 fax 2310 220 191
[email protected]
www.tintgallery.gr