Ο Χίρο Προτάγκονιστ είναι ιδιοφυής χάκερ, δεξιοτέχνης ξιφομάχος και άνεργος ντελιβεράς πίτσας χαμένος σε μια μεταπολεμική, υπερ-καπιταλιστική Αμερική του μέλλοντος, όπου η κεντρική κυβέρνηση έχει αποσυρθεί, αφήνοντας πίσω ένα χαοτικό τοπίο περιφραγμένων κοινοτήτων και ατελείωτων λεωφόρων με φραντσάιζ και ιδιωτικούς στρατούς.

Όταν ένας ιός (ή μήπως ναρκωτικό ή θρησκεία;) που ονομάζεται Snow Crash και προσβάλλει ανθρώπους και υπολογιστές εξαπλώνεται ταχύτατα, ο Χίρο συνεργάζεται με μια νεαρή κούριερ με σκέιτμπορντ για να σώσει τον πραγματικό κόσμο και τον κυβερνοχώρο.

‘Εγραψαν:

«Το Snow Crash συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί στην αγγλική γλώσσα από το 1923». – Time

«Το Snow Crash είναι για τη σημερινή τεχνοκουλτούρα ό,τι ήταν ο Νευρομάντης για τη δεκαετία του ’80». – The Guardian

«Μια μυθολογία με ταχύτατο ρυθμό και ελεύθερο στυλ, για τον εικοστό πρώτο αιώνα». – William Gibson

«Ένα φανταστικός, υπερ-ρεαλιστικός, κωμικοτρομακτικός στροβιλισμός μέσα από ένα αύριο που συμβαίνει ήδη. Ο Neal Stephenson είναι ιδιοφυής, οξυδερκής (…) μια μεγάλη δύναμη στην αμερικανική λογοτεχνική σκηνή». – Timothy Leary.

«Εξαιρετικά δομημένο… Ο Stephenson αποδεικνύει ότι είναι ένας ενθουσιώδης οδηγός για ένα επικείμενο αύριο». – The New York Times Book Review

«Ο Stephenson είναι μοναδικός, δεξιοτέχνης λογοτεχνικός στυλίστας – σχολαστικός παρατηρητής ενός θαυμαστού καινούργιου κόσμου, όπου η πληροφορία ρέει ελεύθερα μεταξύ ανθρώπων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σημείο όπου τα δύο δεν είναι πλέον ευδιάκριτα». – Lev Grossman –Time

Ο συγγραφέας

Ο Neal Stephenson (γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου 1959) είναι Αμερικανός συγγραφέας φαντασίας, του οποίου τα έργα εντάσσονται στις κατηγορίες της επιστημονικής φαντασίας, της ιστορικής φαντασίας, του κυβερνοπάνκ και του μετα-κυβερνοπάνκ. Έχει ασχοληθεί με τομείς όπως τα μαθηματικά, η κρυπτογραφία, η φιλοσοφία και η ιστορία της επιστήμης. Επίσης, γράφει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία, έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά όπως το Wired και έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Blue Origin, μιας εταιρείας που αναπτύσσει ένα πρόγραμμα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων. Είναι ο συγγραφέας του ιστορικού έπους “Ο μπαρόκ κύκλος” ( (Quicksilver, The Confusion, και The System of the World) και των μυθιστορημάτων Cryptonomicon, Diamond Age, Snow Crash και Zodiac. Ζει στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.