Στη νέα διαδικτυακή μουσική σειρά του ΚΠΙΣΝ snfccAtHome: music, καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν solo συναυλίες, σε ζωντανή αναμετάδοση, από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η live σειρά συναυλιών συνεχίζεται το Σάββατο 02/05 στις 21.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με τον κορυφαίο πιανίστα και διακεκριμένο συνθέτη Σταύρο Λάντσια που θα μας παρουσιάσει συνθέσεις του, όπως το Βαλς των Ματιών και ο Θάνατος του Ταύρου, καθώς και διασκευές έργων του Σοπέν και του Χατζιδάκι.

Σταύρος Λάντσιας

Πολυδιάστατος καλλιτέχνης με ισχυρή μουσική παιδεία, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου στη Λευκωσία και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music στη Βοστώνη για να στραφεί, στη συνέχεια, και στον χώρο της σύγχρονης jazz. Σπούδασε jazz πιάνο και αυτοσχεδιασμό με τον διεθνούς φήμης καθηγητή και “guru” της jazz Charlie Banakos, και διακρίθηκε με τα βραβεία “Count Basie Jazz Masters award for pianists 1989” και “Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990”.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα εργάστηκε ως ενορχηστρωτής και μουσικός στην τηλεόραση και το θέατρο, έχοντας, παράλληλα, διαρκή παρουσία στην ελληνική δισκογραφία. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χάρις Αλεξίου και Γιώργος Νταλάρας.

Συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια έχουν παρουσιαστεί με το συγκρότημα Human Touch που διατηρεί πάνω από 20 χρόνια με τους Γιώτη Kιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και David Lynch (σαξόφωνο). Οι Human Touch είχαν εμφανιστεί στο ΚΠΙΣΝ τον Νοέμβριο του 2017, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz Chronicles, ενώ ο Σταύρος Λάντσιας είχε, επίσης, εμφανιστεί με το Petros Klampanis Group στο πλαίσιο της ίδιας σειράς συναυλιών το Δεκέμβριο του 2016.

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/lantsias, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 02/05 στις 21.00