Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η μουσική συνάντηση Lee Ranaldo solo: Songs and Stories θα ξεκινήσει στις 20:00 με ανοιχτή συζήτηση στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και θα συνεχιστεί στις 21:30 με συναυλία του δημιουργού στα Πανοραμικά Σκαλιά. Τη συζήτηση με τον Lee Ranaldo θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος.

O Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, visual artist, συγγραφέας και παραγωγός έρχεται να μοιραστεί με το ελληνικό κοινό ιστορίες από τα πρώτα του χρόνια στη Νέα Υόρκη, εμπειρίες από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα των Sonic Youth, αλλά και τραγούδια από τις τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές, σε μία προσωπική συναυλία.

Εκτός από τις τεράστιες επιτυχίες που έχει καταγράψει με τους Sonic Youth, ο Lee Ranaldo έχει στο ενεργητικό του πάνω από πενήντα κυκλοφορίες δίσκων, είτε solo, είτε ως μέλος κάποιας μπάντας, έχει γράψει περισσότερα από δώδεκα βιβλία, ενώ το εικαστικό του έργο έχει παρουσιαστεί παγκοσμίως, σε χώρους όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϋ, η Kunsthalle στο Ντίσελντορφ αλλά και οι γκαλερί Hayward (Λονδίνο), Artspace (Νέα Υόρκη) και White Columns (Νέα Υόρκη).


Το SNFCC Sessions πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).