Ο αγώνας του SNF Nostos δεν θα πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ, αλλά στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Κάποιοι μπορεί να προηγηθούν σε σκορ αλλά κανείς δεν θα είναι χαμένος.

Γιατί σε αυτόν τον αγώνα για την ισότητα στον αθλητισμό, ανάμεσα σε αθλητές Special Olympics, κωφούς αθλητές και πρωταθλητές μπάσκετ, θα είμαστε όλοι μαζί.

Ο αθλητισμός μάς προκαλεί και μας βοηθά όλους να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας. Σε συνεργασία με τις ΑΜΚΕ «Γήπεδο Ζωής» και Special Olympics διοργανώνεται ένας συμπεριληπτικός αγώνας μπάσκετ που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις προκαταλήψεις σχετικά με την αναπηρία, θα υπογραμμίσει τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και θα συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου σκέψης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του θρυλικού μπασκετμπολίστα, προπονητή και CEO της ΑΜΚΕ «Γήπεδο Ζωής», Παναγιώτη Γιαννάκη, του Εκτελεστικού Διευθυντή του «Γηπέδου Ζωής» Δημήτρη Γιαννακάκη, και του David Evangelista, Περιφερειακού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Special Olympics, σε Ευρώπη και Ευρασία.

Διαβάστε επίσης:

SNF Nostos Health: Η καθιερωμένη γιορτή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος