Το Black Box στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις στις 23 και στις 26 Απριλίου 2015, το έργο Smini movement performance.
Πρόκειται για μια κινητική performance που πειραματίζεται με την οπτική και κιναισθητική αντίληψη της κίνησης, του χρόνου και των σχέσεων στο χώρο. Τα σώματα των τεσσάρων χορευτών με την προσωπική κινητική τους γλώσσα συνδιαλέγονται και αλληλεπιδρούν ακολουθώντας το ένα το άλλο. Την ίδια στιγμή, η παράσταση ξεδιπλώνεται σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα, που υπαινίσσεται συμβολικές εικόνες με έναν τρόπο αμφιλεγόμενο, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και ερμηνείας.
Αποτελεί κατά κύριο λόγο προϊόν δομημένου αυτοσχεδιασμού ενώ η διαδικασία που ακολουθείται (για τους χορευτές) αλλά και το τελικό αποτέλεσμα (για τους θεατές) προσομοιάζoυν με τα στάδια του χάους, της σύνθεσης, της αποδόμησης και της ανασύστασης σε μια αέναη εναλλαγή.
Συντελεστές
Χορογραφία: Ελεονώρα Σιαράβα (Per_Dance Lab*)
Συμμετέχουν: Ελένη Βαλκάνη, Έφη Βεδυνόγλου, Φαίδρα Χαραλαμπίδου, Βίκυ Χατζή
Light Performance: Αθανάσιος Αλεξόπουλος
Ενδυματολόγος: Μαριαλένα Χρυσογονίδου
Φωτογραφίες: Άλκης Τσορλίνης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άννα Ποδάρα
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Διάρκεια: 40’
*Το Per_Dance Lab είναι μια πλατφόρμα χορογραφικής έρευνας που μελετά τις Εφαρμογές Θεωριών Αντίληψης και Νευροαισθητικής στη Χορογραφία.
Η Ελεονώρα Σιαράβα είναι χορογράφος, χορεύτρια και θεωρητικός του χορού. Έχει αποφοιτήσει με Άριστα από το Πανεπιστήμιο του Coventry λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Dance Making and Performance”. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο χορογραφικό κέντρο της La Rochelle καθώς και το πρόγραμμα on-line Εκπαίδευσης του California Institute of Arts με θέμα “Creating Site-Specific Dance and Performance Works”. Έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Make>Shift Festival (Coventry, 2010), Moving Out Festival (Coventry, 2010), Espacio 3 – Kodra Festival (Θεσσαλονίκη, 2011), ContACT#3 – Cross my Art Festival (Θεσσαλονίκη, 2011), στις “Ημέρες Χορού” (Χανιά, 2012), στο 11o και 13ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων (Αθήνα 2012, Θεσσαλονίκη 2014), στο CEDEFOP (Θεσσαλονίκη, 2015). Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως καλλιτεχνική υπεύθυνη με ειδικότητα το χορό καθώς και με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. με αντικείμενο έρευνας “Εφαρμογές Θεωριών Αντίληψης και Νευροαισθητικής στη Χορογραφία”.