Σμαράγδια με Ασήμι: Ενα βιβλίο μυστηρίου που διαδραματίζεται στο σύγχρονο Λονδίνο γραμμένο απο την Ελίζα Πολιτσοπούλου, παρουσιάζεται απο τις εκδόσεις Κέδρος.

Τρεις φίλοι – η Μόριγκαν, ο Πάτρικ και η Ελεονόρα – ανακαλύπτουν την απόκοσμη φύση τους μέσα από συνεχείς περιπέτειες. Ανάμεσά τους ένας διάμεσος των αγγέλων και ένα τάγμα Αθανάτων. Θα μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από τις διαπλοκές και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις; Άραγε ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Μήπως τελικά ο καθένας μας κρύβει μέσα του έναν ήρωα;
Όλα αυτά μας τα αφηγείται ο πιο παράξενος εκφραστής του ανθρώπινου γένους, που πλησίασε τη Μόριγκαν όχι γι’αυτά που είχε κάνει και θα έκανε, αλλά για τα μάτια της, δύο σμαράγδια με ασήμι.
Αυτό είναι το έπος της Μόριγκαν Κρόου… Αυτή είναι και η ιστορία του Ουροβόρου Κρίνου…

Απλοί άνθρωποι, βρικόλακες, μάγοι και λυκάνθρωποι συγκρούονται μέχρι θανάτου με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο, το οποίο μαστίζεται από έναν θανατηφόρο ιό. Οι τρεις ήρωές μας πρέπει να βασιστούν στις ικανότητές τους, μα πάνω απ’ όλα στη φιλία τους, καθώς ακόμη και ο έρωτας μπορεί να προδώσει.

Ένα σύγχρονο αστικό fantasy με συναρπαστική πλοκή, συνεχείς ανατροπές και έντονο το στοιχείο του μυστηρίου γραμμένο από μια Ελληνίδα.

Το έπος της Μόριγκαν Κρόου συνεχίζεται… Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Αμάρανθος, ο θρύλος των βρικολάκων.

Η Ιωάννα-Ελίζα Πολιτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή τής άρεσε το διάβασμα και περνούσε πολλές ώρες χαμένη μέσα σε ένα βιβλίο. Καθώς μεγάλωνε, ανέπτυξε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους μύθους, στα παράξενα πλάσματα και στις μαγικές τοποθεσίες. Και ποιο το καλύτερο μέρος γι’ αυτά από την Ιρλανδία και τη Σκοτία; Αγαπώντας ιδιαίτερα την παραδοσιακή τους μουσική αλλά και τις απομονωμένες περιοχές τους, δε θα μπορούσε παρά να έχει γράψει μια ιστορία που να διαδραματίζεται σε αυτά τα μέρη. Πράγματι, με ηρωίδα ένα ασυνήθιστο κορίτσι, μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους μαγικούς τόπους, που δεν είναι πάντοτε και τόσο ακίνδυνοι. Το Σμαράγδια με Ασήμι είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς σύγχρονης μυθοπλασίας, που φέρει τον τίτλο Ουροβόρος Κρίνος. Πραγματεύεται µύθους, δολοφονίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρίες, µα πάνω απ’ όλα αφηγείται την ιστορία  της νεαρής κοκκινοµάλλας Κέλτισσας, της Μόριγκαν Κρόου.