Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Slammers Maximum Jive Band, μία μπάντα με «σουινγκάτη» οργάνωση (πνευστά, πιάνο που παίζει

 boogie, δυνατό μπάσο και εκρηκτικά ντραμς), χορευτικό ήχο και εντάσεις μέχρι τελικής πτώσεως είναι κάτι που περιγράφει πλήρως την μπάντα των Slammers Maximum Jive.

Το καυτό rhythm & blues αναμειγνύεται με όμορφα cool χρώματα και το αποτέλεσμα ροκάρει ασύστολα! Η ενέργεια, το πάθος, η έκσταση είναι πράγματα που προκύπτουν φυσικά μέσα από τη μουσικη τους. Το γκρουπ σχηματίστηκε το 2004 από μουσικούς που είχαν όνομα και εμπειρία σε σπουδαία jive και swinging γκρουπ της Αγγλικής σκηνής και των Λονδρέζικων κλαμπ όπως Alabama Slammers, Jive Cats κ.ά.

Εμφανίσεις σε ποικίλα venues και τζαζ φεστιβάλ – όπως το κορυφαίο Kinsale Jazz Festival της Ιρλανδίας – καθιέρωσαν τους Slammers στη συνείδηση των φίλων του σουίνγκ και το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ, «Jive Time» ήρθε να σφραγίσει την επιτυχία τους στα τέλη του 2007.

Από εκεί και πέρα η πορεία της μπάντας των Slammers Maximum Jive χαρακτηρίζεται μόνο από σπουδαίες εμφανίσεις σε όλη τη βρετανική επικράτεια και στα πέριξ, ένα δεύτερο CD με τίτλο «Hey There You!», περιοδείες στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) καθώς και μια σπουδαία συνεργασία με τον Ray Davies των Kinks…..Στο Half Note θα τους απολαύσουμε με τους Athens Swing Cats, την πρώτη ομάδα που έφερε το swing στην Αθήνα.

Neale Hobday: μπάσο
Andy Burns: τενόρο σαξόφωνο
Andrew Shillingford: βαρύτονο σαξόφωνο
Ray Butcher: τρομπέτα
Gary Richardson: ντραμς
Richard Lennox: πιάνο
Duncan Moris: φωνή