Μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μπαρδούλη στη Harma Gallery. Στην έκθεση αυτή όπως μαρτυρά και ο τίτλος κυριαρχεί το κόκκινο, ενώ η χρήση του εκάστοτε υλικού, λάδι και γκουάς με μελάνι, αποδίδει στα έργα την εσωτερική διάσταση και πνευματικότητα.

Ο τίτλος της έκθεσης Σκούρο κόκκινο, ταυτίζεται με ένα χρώμα που έχει εμφανή παρουσία στο έργο της και είναι αυτό που λειτουργεί ..ως ανάκληση της μνήμης, που εκμηδενίζει την απόσταση του παρελθόντος και δρα στο χώρο και στο χρόνο ως απειλή ή ως ήρεμη αυτογνωσία…, όπως σημειώνει και η ίδια.

Στα έργα της συναντούμε ιδεατές, αρχέγονες, σχεδόν άυλες ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες όπως αναφέρει και πάλι η δημιουργός …απαλλαγμένες από τα επουσιώδη παρασύρονται, επαπειλούνται, γίνονται άγγελοι ή χορεύουν ανάλαφρα στα μπλε τοπία των αναπολήσεων και του υποσυνείδητου έτοιμες να σηκώσουν ως πολύτιμο βάρος τα πάθη και τις συγκινήσεις μας… Αιγαίο-Κυκλάδες-Αττική, ροζ και γαλάζια ελληνικά βουνά, έδωσαν το βασικό περίγραμμα στα έργα της.

Η Κατερίνα Μπαρδούλη, μία σύγχρονη εικαστικός γεννημένη το 1952 στην Αθήνα, με σπουδές στην Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας και στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις κυρίως στην Γερμανία, όπου διαμένει και εργάζεται το περισσότερο διάστημα, εδώ και πολλά χρόνια.

Παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της στο ελληνικό και δη το αθηναϊκό κοινό με σκοπό τη συνομιλία, αφού γι\’ αυτήν …πάντα το «εξ Ανατολών φώς» ήταν εδώ κάτω από την Ακρόπολη…