Το Studio Κινητήρας διοργανώνει 5ήμερο εντατικό σεμινάριο με τη Lizzy Le Quesne (UK), αναφορικά με την τεχνική Skinner Releasing (SRT), στις 22-27 Απριλίου 2014.

Η τεχνική Skinner Releasing (SRT) καλλιεργεί νέες δυνατότητες για το πώς θα κινηθούμε. Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε στο να αφήνουμε τις συνήθειες και τα μοτίβα σκέψης και θα καλλιεργήσουμε τη  φυσική ευθυγράμμιση, την ενέργεια, την υφή, την ανάρτηση, την οικονομία και την αυτονομία. Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία εμπειρίας στην εντατική πρακτική του SRT και τον αυτοσχεδιασμό, διερευνώντας σε βάθος τις αρχές της ριζικά δημιουργικής και ανθρωπιστικής προσέγγισης του κινήματος.

Η τεχνική Skinner Releasing

H Joan Skinner χόρευε με τη Martha Graham και το Merce Cunningham. Πρωτοποριακή για την εποχή της ασχολήθηκε έντονα με την Τεχνική Αλεξάντερ και της σωματικές πρακτικές. Η SRT επιτρέπει στο χορευτή να έχει  πρόσβαση σε νέο βάθος, ισχύ, διεύρυνση και χαρά στο χορό του, καθώς και την ομαλή, διαφανή σύνδεση με το σύνολο του εαυτού του. Ενώ η SRT παρέχει εξαιρετική τεχνική για επαγγελματίες χορευτές, είναι επίσης προσβάσιμη σε αυτούς που θέλουν να εξοικειωθούν με το σώμα τους ίσως για πρώτη φορά ή μετά από μεγάλο διάλειμμα. Η τεχνική υποστηρίζει μια βαθιά επανασύνδεση με το σύνολο του ατόμου.

Η Lizzy Le Quesne έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας παρουσιάζοντας, χορεύοντας, χορογραφώντας και δημιουργώντας.  Έχει χορέψει με τους Ricochet Dance Productions, Wally Cardona, Rosemary Lee, Tino Sehgal, Susanna Szperling και πολλούς άλλους. Η δική της δουλειά (κίνηση, γραφή και φωτογραφία) έχει παρουσιαστεί διεθνώς (Kyoto Arts Centre, National Gallery of Modern Art Prague, Preview Berlin Art Fair, What Now Festival London, Tanec Praha).

Έχοντας σπουδάσει στην Αγγλία και την Αμερική μαζί με την Joan Skinner και τους κοντινούς συνεργάτες της, η Lizzy είναι μία αφοσιωμένη δασκάλα καθώς και ασκούμενη στην τεχνική Skinner Releasing. Επίσης διδάσκει κριτική θεωρία, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στο πανεπιστήμιο του Brighton, στο πανεπιστήμιο London Metropolitan, στο πανεπιστήμιο Conentry, στο Duncan Centre Conservatoire για το Σύγχρονο Χορό και στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών στην Πράγα. Η Lizzy γράφει και εκφωνεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές για το χορό, τη σωματοποίηση, τη σωματικότητα, και την τέχνη διεθνώς.