Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλαούντια, δημοσιογράφος από την Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν.

Στο μυθιστόρημα «Σκιές του μονόκερου», η Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2010

Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ

Η Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ (Raquel Martínez-Gómez) γεννήθηκε το 1973 στη Λα Μάντσα της Ισπανίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Λογοτεχνία, Κουλτούρα και Σκέψη από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ισπανίας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και του Εκουαδόρ.

Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα. Για τις Σκιές του μονόκερου έλαβε το Βραβείο Ateneo Joven de Sevilla (2007) και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010). Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Εξώφυλλο: Nik Merkulov