Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός,65 Έλληνες ζωγράφοι καταθέτουν τα έργα τους εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του κορυφαίου ποιητή.. 

Με τίτλο Πάντ’ ανοιχτά, πάντ΄ άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μου… Σκιαγραφώντας το Διονύσιο Σολωμό, ο Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, η καλλιτεχνική εταιρεία Μικρή Άρκτος και η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου διοργανώνουν μια έκθεση με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από το θάνατο του ποιητή Διονύσιου Σολωμόυ.

Η έκθεση σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το Δεκέμβριο του 2007. Την άνοιξη του 2008 ταξίδεψε στη Βενετία, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Προξενείο στη Βενετία, το Δήμο Βενετίας και το Πανεπιστήμιο Βενετίας Ca Foscari, στο παλιό μοναστήρι των Κοσμά και Δαμιανού.

Επίσης η Μικρή Άρκτος προχώρησε στην έκδοση πολυτελούς καταλόγου όπου εκτός από την αναλυτική παρουσίαση των έργων της έκθεσης, περιλαμβάνονται το πρωτότυπο κείμενο του Νικολάου Μάντζαρου (στην ιταλική γλώσσα) που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Διονυσίου Σολωμού, καθώς και τρεις ανέκδοτες προσωπικές επιστολές του ποιητή που φωτίζουν πτυχές της ιδιωτικής του ζωής.

Την ελληνική μετάφραση και την επιμέλεια των κειμένων, καθώς και σχετικό επίμετρο υπογράφει ο Βασίλης Ρούβαλης, συγγραφέας-δημοσιογράφος και εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού e-poema.