Το Passport στον Πειραιά παρουσιάζει τους θρυλικούς Skatalites, τη μπάντα που θεωρείται η σπουδαιότερη μπάντα στην ιστορία της ska μουσικής

την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.

Ιδρύθηκαν το 1964 στην Τζαμάικα, μετά από μια σειρά από τζαμαρίσματα που βρέθηκαν να κάνουν παρέα, σε διάφορα στούντιο στο Kingston. Ξεκίνησαν αμέσως να κάνουν live εμφανίσεις σε ολόκληρο το νησί, ενώ ταυτόχρονα πλαισίωναν όλους τους μεγάλους Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες, από τον Bob Marley και τον Jimmy Cliff μέχρι τους Toots and the Maytals.

Η μουσική των Skatalites είναι οι ρίζες στο δέντρο της μουσικής της Τζαμάικα, και όχι μόνο, αφού πάνω στον ήχο τους βασίστηκαν και εξελίχθηκαν σπουδαία μουσικά genres: rocksteady, reggae, rap, dub, punk, two-tone, 3rd wave, ska-jazz, ska-core και το ragga.

Σήμερα, 47 ολόκληρα χρόνια μετά τη γέννηση του γκρουπ, οι Skatalites εξακολουθούν να γοητεύουν τους μουσικόφιλους σε ολόκληρη την υφήλιο, την οποία και έχουν γυρίσει δεκάδες φορές, στα πλαίσια περιοδειών.

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Lester Sterling
Doreen Shaffer
Sparrow Thompson
Azemobo Audu
Natty Frenchy
Kevin Batchelor
Val Douglas
Andrae Murchison
Cameron Greenlee

Τι είπαν οι Skatalites για την απώλεια του μεγάλου μουσικού, μέλους των Skatalites και αγαπημένου τους φίλου, Lloyd Knibb:

“Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο του επί πολλά χρόνια φίλου μας, Lloyd Knibb. Επέστρεψε στην Τζαμάικα μετά την εκδήλωση ασθένειας και απεβίωσε γαλήνια με την οικογένειά του στο πλευρό του. Θα μας λείψει πάρα πολύ, όπως θα λείψει και στον κόσμο, μια και υπήρξε αληθινός πρωτοπόρος της Ska, με το εξαιρετικό του στυλ στα drums, αλλά και ο παλμός των Skatalites. Σας ευχαριστούμε για την εκδήλωση όλης αυτής της αγάπης στο πρόσωπό του, το εκτιμάμε πολύ όλοι εμείς που υπήρξαμε η μουσική οικογένειά του.”

plus opening act: The Raindogs