Το Half Note παρουσιάζει για πρώτη φορά στην σκηνή του, τη μουσική κολεκτίβα από την Αθήνα με το όνομα

Sistah Jammaroots & The Oscillators, για όλες τις Τετάρτες του Μαρτίου (6, 13, 20, 27).

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις ρίζες της τζαμαϊκανής μουσικής παράδοσης, η Sistah Jammaroots με τα ιδιαίτερα φωνητικά της, παρέα με τους Oscillators, αναμειγνύουν τις μουσικές τους επιρροές, πλάθοντας ένα ιδιότροπο μουσικό κράμα, με reggae αφετηρία, dub αισθητική, χορευτική διάθεση,  πολλούς αυτοσχεδιασμούς και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο…

H Sistah Jammaroots (Μαρία Περδίκη) αν και ντράμερ με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό της, στα φωνητικά και σε διάφορα μουσικά όργανα, έχει περάσει από πολλά στυλ αλλά μέσα από την αγαπημένη της reggae τη γνωρίζουμε στον ρόλο της τραγουδοποιού. Τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο ενεργά μέλη της reggae σκηνής στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε σπουδαία events όπως support act στους \\’\\’The Wailers\\’\\’ και Bob Marley Tribute.

Έχει studio συνεργασίες με τον Ολλανδό μουσικό παραγωγό Guido Van De Wijdeven στα φωνητικά και δισκογραφία ως μπασίστρια στο προσωπικό album του Άκη Περδίκη \\’\\’Το Φρόνιμο Παιδί\\’\\’. Μπορεί να την πετύχουμε πίσω από τα drums αλλά και ως vinyl dj strictly roots & dub και m.c. παρέα με τον Stefanatty (One Drop ) στο Full Circle project. Τον Νοέμβριο του 2010 δημιουργεί την μπάντα με το όνομα \\’\\’Sistah Jammaroots & The Oscillators\\’\\’ όπου πλέον γράφει, παίζει και τραγουδάει σε reggae, soul και dub ήχους.

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα ύπαρξης της μπάντας, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε πολλές μουσικές σκηνές και clubs ανά την Ελλάδα και έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά events & festivals όπως: support act at Horace Andy (vocalist of Massive Attack) with Dub Asante band & Matic Horns (Αθήνα, Μάρτιος 2011), Ziria festival (Ζήρεια Ορεινής Κορινθίας, Αύγουστος 2011), Pre/Post Festival (Αύγουστος 2012, Πρέβεζα), Reggae Session vol. 1 at Eightball club (Ιανουάριος 2013, Θεσσαλονίκη). Επίσης έχουν κάνει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της reggae σκηνής.

Με κοινό παρανομαστή το προσωπικό υλικό της, η Jammaroots και οι Oscillators, μέσα από 4 θεματολογικές μουσικές ενότητες, θα παρουσιάσουν μια διαφορετική πλευρά της reggae, με ιδιαίτερη έμφαση στα soul, dub και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν.

H Sistah Jammaroots & The Oscillators θα \\’\\’ταλαντωθούν\\’\\’ μεταξύ διαφόρων χρονικών περιόδων αναδεικνύοντας μια μουσική διαδρομή από old school ύφος μέχρι και ήχους του σήμερα, με μοναδικά soul και αυτοσχεδιαστικά φωνητικά από την τραγουδοποιό αλλά και πρωτότυπες, σύγχρονες διασκευές, δοσμένες με τον ξεχωριστό τρόπο του κάθε μουσικού, σε μια free style διάθεση.

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου, και για όλες τις Τέταρτες του μήνα, η Αθήνα θα \\’\\’μυρίσει\\’\\’ Τζαμάικα σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση, μέσα από τραγούδια που εκφράζουν τις μουσικές ανησυχίες και τις ευαισθησίες της τραγουδοποιού, και με βαρύτητα στο ταίριασμα πολυρυθμιών, ήχου και αυτοσχεδιασμού.

Η πρώτη reggae, soul & dub μπάντα της Αθήνας με γυναικεία lead φωνητικά σε 4 μοναδικές εμφανίσεις:

Τετάρτη 6/3 : Παρουσιάζεται ζωντανά για πρώτη φορά στο Half Note το προσωπικό υλικό της Sistah Jammaroots. Γνωριμία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μπάντας μέσα από πρωτότυπες διασκευές και αυτοσχεδιασμούς.

Τεταρτη 13/3: Παρουσιάζεται ζωντανά το προσωπικό υλικό της Sistah Jammaroots και δίνεται έμφαση και ανάπτυξη των Soul στοιχείων της μπάντας μέσα από αγαπημένες soul διασκευές και soul αυτοσχεδιασμούς σε reggae ύφος.

Τεταρτη 20/3 : Παρουσιάζεται ζωντανά το προσωπικό υλικό της Sistah Jammaroots και δίνεται έμφαση στα Dub στοιχεία της μπάντας, στον σύγχρονο ήχο και στα χαρακτηριστικά εφέ σε \\’\\’real time\\’\\’, μέσα από γνωστές και \\’\\’ιδιότροπες\\’\\’ διασκευές, αυτοσχεδιασμούς και ορχηστρικά μέρη.

Τεταρτη 27/3: Παρουσιάζεται ζωντανά το προσωπικό υλικό της Sistah Jammaroots με έμφαση στη Roots reggae σκηνή, μέσα από κλασσικές reggae διασκευές προσαρμοσμένες στο δικό τους χαρακτηριστικό ήχο. Τη βραδιά θα κλείσει σε \\’\\’old-school\\’\\’ τόνους το after reggae party με τον Stefanatty από τους One Drop Forward (Θεσσαλονίκη) στα decks! Strictly vinyl d.j. set inna Roots-Dub stylee!

SISTAH JAMMAROOTS – Messenger of Rights and Truths…
OSCILLATORS – The Cool Vibrators
STEFANATTY

Line up:
Sistah Jammaroots – Lead singer/ Song writer/ Versification
The Oscillators: Νίκος Κορκοβίλης (drums), Νίκος Στρατηγός (guitar), Νίκος Γκέκας (bass), Δανάη Κωστακιώτη (keys), Τζένη Νέγκα (back vocals), Νικόλας Σταυριανουδάκης (sound engineer, sound effects -the dub station)