Το άλμπουμ «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας. To υλικό του πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

Λίγα λόγια για την Νάνα Σιμόπουλος

H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως. Το πρώτο της άλμπουμ «Pandora’s Blues», στο οποίο συμμετέχει ο αείμνηστος Charlie Haden καθώς επίσης και ο ντάμερ Billy Higgins, απέσπασε τη διάκριση «Critic’s Choice» του περιοδικού DOWNBEAT.

Ο αείμνηστος Ινδός Μάστερ του Σαράνγκι Ustad Sutan Khan την συνοδεύει στις τρεις τελευταίες κυκλοφορίες της, «After The Moon», 1997, «Daughters Of The Sun», 2001, το οποίο και αποτέλεσε το Νο 1 στα NAV New Age και στα ραδιοφωνικά παγκόσμια charts, καθώς επίσης και στην τελευταία της κυκλοφορία «Skins». Μετά τις επιτυχίεςτο φεστιβάλ Μουσικής του Μοντρέ της Ελβετίας και τη συμμετοχή της στη συλλογή των CD τους «Live at the B&W Montreux Music Festival, Vol. II», η εμφάνισή της στο Electronic Festival της Βαρσοβίας, τον Οκτώβριο του 2007, απέσπασε αξιοσημείωτα μεγάλη προσέλευση.

Έχει παίξει στο Symphony Space, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Joni Mitchell «Wall-to-Wall», μαζί με την Lauren Flanigan, ντίβα της Όπερας και στο Κέντρο Κέννεντυ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Mary Lou Williams Women in Jazz festival», μαζί με το σεξτέτο της Mary Ann Mc Sweeney. Το μουσικό της σύνολο World Music of Nana, έπαιξε στο Rubin Museum of Art με τον Βραζιλιάνο κρουστό Café Da Silva και στο Merkin Hall με τον Ustan Sultan Khan στο Σαράνγκι καθώς επίσης και τον David Liebman στο σαξόφωνο.

Το Σεπτέμβριο του 2011 διηύθυνε 40 μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μια μνημοσυνιακή τελετή της 9/11 στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη, σε μια πρωτότυπη σύνθεση η οποία ονομάστηκε «Θα σε θυμηθώ» – «I will remember you». Επί του παρόντος, εμφανίζεται δίνοντας παραστάσεις και συναυλίες με το Μουσικό της Σχήμα World Jazz Music of Nana.

Κριτικές:

“Singularly talented. A new star!” Frankie Nemko, Downbeat Magazine, Critic’s Choice

Παίζουν:

Mάνος Λούτας | μπάσο
Σόλις Μπαρκί | κρουστά
Νάνα Σιμόπουλος |κιθάρα, σιτάρ, φωνή
Caryn Heilman | φωνητικά κρουστά
Sam Marlieri | σαξόφωνο

Art management: Thomai Katirtzidou

Links: 

www.nana.net
https://www.youtube.com/watch?v=3Q7FIgCAb6M
https://www.youtube.com/watch?v=ngUBAMsIFEU
https://www.youtube.com/watch?v=hULwKVljOzU