Ο μονόλογος του Λεβαντόφκσι, Σήμερα ούτε Άμλετ, ανεβαίνει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 21.15, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη.

Το έργο πραγματεύεται με ξεκαρδιστικό τρόπο, το θέατρο, τους ανθρώπους του και τη σχέση τους με το αδηφάγο κοινό. Σκηνή, παρασκήνιο, πρωταγωνιστές και αφανείς εργάτες της παραστατικής αυτής τέχνης, συνθέτουν την ομαδική δουλειά που λέγεται θέατρο.

Ο συγγραφέας εστιάζει την προσοχή του περισσότερο στον ηθοποιό οποίος βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση αμηχανίας ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο, με σύμμαχο μια αυλαία.

Ο Rainer Lewandowski γεννήθηκε και ζει στο Αννόβερο. Είναι θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει γράψει διάφορα έργα για το θέατρο και το ραδιόφωνο, καθώς και ένα μιούζικαλ αφιερωμένο στη ζωή της Μαρλέν Ντίτριχ. 

Η παράσταση αυτή ήταν το θέμα της διπλωματικής εργασίας του Πρόδρομου Τσινικόρη στο Τμήμα Θεάτρου (κατεύθυνση Υποκριτικής) του Α.Π.Θ.
Στη συνέχεια περιελήφθη στο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης και ταξίδεψε στο 1ο Going Youth Festival (Θέατρο Ροές, Αθήνα).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μετάφραση – Ερμηνεία: Πρόδρομος Τσινικόρης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία – Φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος