Αντανακλούν την πίστη ότι ένας θεατρικός τόπος δεν είναι μόνο χώρος παραστάσεων αλλά ένα σημείο όπου διαφορετικές τέχνες, απόψεις και παραδόσεις συναντιούνται και αλληλεπιδρούν.

Ξεκινώντας από τον πρώτο κύκλο, τα απογεύματα και τα βράδια στις 26, 27 & 28 Οκτωβρίου, σας περιμένει ένα ευρύ πρόγραμμα με τρεις συναυλίες, δύο συζητήσεις και μία περφόρμανς.

Πρόγραμμα

Παρασκευή, 26/10

19:30 Είναι η ποίηση αυτό που χάνεται στη μετάφραση; Στο ερώτημα απαντά ο σημαντικός ποιητής και μεταφραστής Χάρης Βλαβιανός με αναφορά στα Τέσσερα Κουαρτέτα του Τ.Σ. Έλιοτ και τα Κάντος του Έζρα Πάουντ. Σημείο lab. Είσοδος Ελεύθερη.

21.00 Ο κορυφαίος πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης και το Organ Trio του θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του Σημείου με jazz ήχους, ειδικά φτιαγμένους για την ατμόσφαιρα μιας σκηνής θεάτρου.
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό: 5 ευρώ.

Σάββατο, 27/10

17.00 Ανοικτή συζήτηση με θέμα την ελευθερία του λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνελ πανεπιστημιακών, συγγραφέων και δημοσιογράφων.

Συμμετέχουν οι:
Βάσω Κιντή, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ηλίας Κανέλλης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου.
Ανδρέας Πετρουλάκης, γελοιογράφος.
Συντονίζει ο Χάρης Βλαβιανός.
Σημείο lab. Είσοδος Ελεύθερη.

19.30 Body’s Law, σωματική περφόρμανς για την έννοια της μετάβασης και για τα όρια του ανθρώπινου σώματος, από τον βραβευμένο Ιταλό καλλιτέχνη Vincenzo Fiore Maresse. Η περφόρμανς διοργανώνεται σε συνεργασία με το Teatro Anatomico της Φλωρεντίας.
Σημείο lab. Είσοδος Ελεύθερη.

21.00 Η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Γιάννη Αναστασάκη και τον Χάρη Λαμπράκη μας ταξιδεύουν σε ψυχεδελικούς ήχους από την ηλεκτρονική ως την ethnic μουσική, στη συναυλία τους, Elektronik Meditation. Συμμετέχει η Deniz Αγγελάκη (live – painting / visuals).
Κεντρική Σκηνή
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό: 5 ευρώ

Κυριακή, 28/10

21.00 Ο καταξιωμένος σολίστας κοντραμπάσου Βασίλης Παπαβασιλείου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση Birth of Venus, με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το εύρος της πρωτοπορίας, από τον Ιάννη Ξενάκη και τον Χρήστο Χατζή ως τη Γιόκο Όνο και τον Γιώργο Χατζημιχελάκη. Συμμετέχουν η mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη και η χορεύτρια Δήμητρα Σοφού.
Κεντρική Σκηνή
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό: 5 ευρώ