Μέσα από το πρόγραμμα Σημειωματάρια Τέχνης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα συναισθήματα τους, παίρνοντας μέρος σε δράσεις που υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δημιουργώντας τα δικά τους Σημειωματάρια στην Τέχνη.

Για τον μήνα Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις:

Σημειωματάριο Αρχιτεκτονικής
Το Σάββατο 15/10/22 11:30-13:00 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την επιστήμη της αρχιτεκτονικής μέσα από έναν παγκόσμιας φήμης αρχιτέκτονα, τον Λε Κορμπιζιέ, να γνωρίσουν υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων και να δημιουργήσουν μια μακέτα με απλά υλικά.

Σημειωματάριο Γλυπτικής
Την Πέμπτη 27/10/22 18:30-20:00 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Σημειωματάριο Μουσικής
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από 17:00 έως 18:30, για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Μέσα από τη δράση τα παιδιά θα ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του Τζον Λένον και θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής. Στόχος είναι να κατανοήσουν οι μικροί μας φίλοι, τη σημασία της συνύπαρξης της μελωδίας, του ρυθμού και της αρμονίας με τους στίχους και να αντιληφθούν τη μετάδοση ανθρωπιστικών μηνυμάτων μέσω της μουσικής και των τραγουδιών.

Σκοπός της δράσης είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την τέχνη της γλυπτικής, να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά και να εκφραστούν δημιουργικά αξιοποιώντας την τεχνική του στο υλικό του πηλού.

Εμψυχώτριες: Χριστοπούλου Θεανώ, Καλύβα Μαίρη

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στα Σημειωματάρια Τέχνης, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Photo Credit: Element5 Digital, via Unspash