Τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, το Άλικο φιλοξενεί το Silent Voyage του Βαγγέλη Κατσούλη, με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, που αποφάσισαν πρόσφατα να του δώσουν μια νέα ζωή με το δικό τους διαφορετικό τρόπο, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και την αξία του.

Είναι ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο πιανίστας Τάκης Φαραζής, ο μπασίστας Πέτρος Βαρθακούρης και ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης. Ένα σύνολο εξ αρχής δεμένο, αν λάβει κανείς υπόψη του τη χρόνια συνεργασία και την καλή χημεία μεταξύ των μελών του, αλλά και την ανταπόκριση που έχει το γκρουπ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η μακρόχρονη παρουσία του άλμπουμ Silent Voyage έχει αποδείξει την αντοχή της μουσικής στο χρόνο και τώρα πλέον ήρθε η στιγμή να δείξει την αντοχή της σε πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις από την αρχική. Και μπορεί μεν στη τζαζ κάτι τέτοιο να είναι συνηθισμένο, όμως σε έργα περισσότερο δομημένα, όπως το Silent Voyage του Βαγγέλη Κατσούλη, η διαφορετική ερμηνεία και η διαφορετική σύνθεση του συνόλου ενδέχεται να σημαίνει μια ριζική μεταμόρφωση.

Κάνοντας μια μουσική περισσότερο conceptual ο Βαγγέλης Κατσούλης δημιουργεί έργα μεγάλης δομής, διάρκειας και πολυπλοκότητας που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι επιδέχονται αλλαγές. Γι αυτό το λόγο ο Βαγγέλης Κατσούλης εμπιστεύεται τη μουσική του σε μουσικές προσωπικότητες που με το ιδιοσυγκρασιακό τους παίξιμο μπορούν ν’ αφηγηθούν την ίδια ιστορία χωρίς να χρειάζεται να αποσιωπήσουν τίποτα από το δικό τους μουσικό σύμπαν.

Το αρχικό σχήμα με το οποίο το Silent Voyage ηχογραφήθηκε και έγινε γνωστό ήταν για τρομπέτα, σαξόφωνο, φωνή, πιάνο, πλήκτρα, κόντρα μπάσο και κρουστά με αρκετούς ακόμα μουσικούς σε έκτακτη συμμετοχή. Το άλμπουμ επέλεξαν οι κριτικοί ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και ως ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας.