Το Κινητήρας Στούντιο και η Ώσμωση – Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός! Το Silent Sky Project θα ενώσει Έλληνες και μετανάστες πολίτες με στόχο να συμβάλει στο πνεύμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης των κατοίκων της Αθήνας.

Πώς θα γίνεια αύτό; Η διαδικασία είναι απλή: Μία ομάδα πολιτών ξαπλώνει σε μια περιοχή επιλεγμένη από τον καλλιτέχνη και εμπνευστή Rob Sweere, και παραμένει επί μισή ώρα σε μια σιωπηλή συνεύρεση με τον ουρανό.

Κατά τη διάρκεια αυτή ο Rob φωτογραφίζει την ομάδα – κυρίως από ψηλά – ενώ στη συνέχεια συζητά την εμπειρία αυτής της διαδικασίας με ολόκληρη την ομάδα. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης εκθέτει τη δουλειά του στο κοινό σε έκθεση φωτογραφίας. Επιλεγμένες φωτογραφίες από την έκθεση αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Silent Sky Project όπου γνωστοποιείται διεθνώς όλη η διαδικασία.

Ο Rob Sweere, εμπνευστής του Silent Sky Project, είναι από τους λίγους ανάμεσά μας, που όχι μόνο πραγματοποιεί το παιδικό του όνειρο αλλά και το μοιράζεται, άλλοτε με 20 ως και 2,000 συνανθρώπους του. Από το 1995, σε κάθε χώρα που επισκέπτεται ο Rob Sweere κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο, καλώντας τους θεατές να γίνουν ενεργό μέρος του έργου του. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν πάρει μέρος στο Silent Sky Project και φωτογραφηθεί σαν μέρος ενός μοναδικού γλυπτού, κοιτώντας τον ουρανό σιωπηλά.

Ο Rob Sweere θα βρίσκεται στην Αθήνα και οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ένα ζωντανό έργο τέχνης, στις 10 και 11 Ιουλίου, με βάση το χώρο του Κινητήρας Στούντιο στην Ακρόπολη.