Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.

Silent Move

Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης και Βασίλης Τζαβάρας) δημιουργήθηκαν το 2009. Με βασικό τους όχημα τον αυτοσχεδιασμό και χρησιμοποιώντας κιθάρες, πιάνο, tapes, loops και live electronics άρχισαν να συνοδεύουν μουσικά επί σκηνής ταινίες του βωβού κινηματογράφου. ‘Eκτοτε έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και στην επαρχία, παρουσιάζοντας νέα project αμιγώς μουσικά ή με τη συνοδεία visuals. Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο In Seven Parts στο label Triple Bath. Έχουν λάβει μέρος στα φεστιβάλ: Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά Ι-ΙΙ (Σινεμά Τριανόν, 2012), In Mute Festival (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, 2013), Deteriorate Festival (six d.o.g.s, 2014), Avant-guitar festival (six d.o.g.s, 2015), DADA κινηματογράφος και μουσική (Δημήτρια, 2015). Έχουν συνθέσει και παρουσιάσει τη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις Και τα ψάρια βγήκαν στη στεριά να πολεμήσουν τους ανθρώπους και Βερενίκη του Θέμελη Γλυνάτση (Φεστιβάλ Αθηνών 2014, 2015). Το πιο πρόσφατο project τους με τίτλο Lament παρουσιάστηκε στο ΚΕΤ (Απρίλιος 2015) και στο Baumstrasse (Οκτώβριος 2015), σε συνεργασία με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα.

Ερατώ Τζαβάρα

Η Ερατώ Τζαβάρα εργάζεται στα ψηφιακά πολυμέσα και το video design με συνεργάτες μουσικούς και χορογράφους, ερευνώντας την πλαστικότητα του video στο χώρο και τη χρήση του σε συνδυασμό με τις ζωντανές τέχνες. Με αφετηρία τη φωτογραφία και το κολάζ, συνθέτει ζωντανά διαφορετικές τεχνικές και πηγές εικόνας όπως το ψηφιακό animation, το live feed, το αρχειακό υλικό και το προ-μαγνητοσκοπημένο video.

Στέφανος Ψαραδάκης

Ο Στέφανος Ψαραδάκης έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά και ντραμς και συμμετέχει σε διάφορα γκρουπ της εγχώριας σκηνής καθώς και σε συμφωνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια εξερευνά το ηχητικό πεδίο με τη χρήση συμβατικών οργάνων, καθημερινών αντικειμένων, field recordings και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε σόλο ή ensemble performances.

Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops | Βασίλης Τζαβάρας – κιθάρα, loops, tapes | Ερατώ Τζαβάρα – visuals |  Στέφανος Ψαραδάκης – drums, electronics