Από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, και για είκοσι μόνο παραστάσεις, επιστρέφουν στη σκηνή του 104-1 οι Vasistas με το Silence, ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα Ο φτωχούλης του Θεού του Νίκου Καζαντζάκη και στη φιγούρα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

To Silence διαπραγματεύεται με τις ακραίες αντιθέσεις ανάμεσα στα «πιστεύω» του σήμερα και στην εσωτερική ροπή μας προς την αλήθεια. Πώς βιώνουμε τη σύγκρουση ανάμεσα σε μια κοινωνική-θρησκευτική ταυτότητα ή συμπεριφορά υπαγορευμένη από τις κοινώς αποδεκτές αρχές και στη μοναδικότητά μας, τη διαφορετικότητά μας, το ένστικτο, την εσωτερική αλήθεια μας; Πώς αποτυπώνονται οι συνέπειες αυτής της σύγκρουσης στους άλλους, στον ίδιο μας τον εαυτό και τελικά στις επιλογές της ζωής μας;

Τέσσερις ηθοποιοί-αφηγητές εναλλάσσουν την αφήγηση της ιστορίας με την ένταξή τους στη δράση. Περνούν διαδοχικά από την κεντρική φιγούρα του Φραγκίσκου, στην αναπαράσταση του κοινωνικού του περίγυρου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απόφαση αλλαγής πορείας της ζωής του.

Στην παράσταση ακούγονται γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κροατικά που μεταφράζονται επί σκηνής στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη, Συγγραφή κειμένων – Δραματουργία: Vasistas, Denis Forgeron, Μετάφραση: Ευθύμης Θέου, Ρόζα Προδρόμου, Πρωτότυπη μουσική: Vasistas, Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Θέου. Παίζουν: Naima Carbajal (Μεξικό), Ariane Labed (Γαλλία), Ρόζα Προδρόμου, Boris Kadin (Κροατία).