Το SIFESTIVAL, έχει ήδη εξελιχθεί σ’ ένα ετήσιο ραντεβού, το οποίο αποζητούν οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, όπως επίσης και οι κάτοικοι του νησιού.

Το SIFESTIVAL κατάφερε να φιλοξενήσει περισσότερους από 1000 θεατές και να δημιουργήσει συνεργασίες με διάφορα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, καθώς και σχολές κινηματογράφου όπως και εταιρίεςπαραγωγής: Lago Film Fest (Ιταλία, φεστιβάλ μικρού μήκους), L’Ecole de Gobelins (Γαλλία, Σχολή Κινουμένων Σχεδίων), Eroïne (Γαλλία, εταιρία παραγωγής),EuphoriaBorealis (Φινλανδία, φεστιβάλ μικρού μήκους).

Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία δύο γυναικών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πριν συναντηθούν στο Παρίσι μπορεί να πίστευαν ότι δεν θα έβρισκαν κοινά σημεία αναφοράς. Πρόκειται για τη Βάλια Δημητρακοπούλου, από την Αθήνα και την Katrin Mathe, από το Βερολίνο. Μπορεί η σχολή στην οποία συναντήθηκαν ως φοιτήτριες Πολιτισμικής Διαχείρισης να μην τους προσέφερε απόλυτη ικανοποίηση, αλλά τους έδωσε τα εφόδια να δημιουργήσουν αυτό το φεστιβάλ.

Η ομάδα προσπαθεί κάθε χρόνο να παρουσιάσει μια επιλογή από ποιοτικές ταινίες που να εμπεριέχουν τον ιδανικό συνδυασμό διανοητικής πρόκλησης και προσβασιμότητας. Αυτό είναι γιατί το κοινό των προβολών είναι απολύτως ετερόκλιτο, από τα πιτσιρίκια που παίζουν στην πλατεία και ο θόρυβος τραβά την προσοχή τους οπότε και παρακολουθούν την πρώτη παρτίδα ταινιών, δηλαδή τα ολιγόλεπτα κινούμενα σχέδια, ως το ξένο κοινό που ανακαλύπτει για πρώτη φορά το φεστιβάλ, και είναι συνηθισμένο σε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φυσικά η μεγαλύτερη μας πρόκληση είναι να συμπεριλάβουμε στους θεατές μας τους κατοίκους της Σίφνου.

Ακόμη κι αν οι καταβολές, η εθνικότητα, οι επιδιώξεις των θεατών είναι διαμετρικά αντίθετες (όπως είναι εξάλλου και αυτές των διοργανωτριών του), ελπίζουμε πως η γλώσσα της Τέχνης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και όταν πέσουν οι τίτλοι θα δοθεί η έναρξη ζωηρών συζητήσεων.

Ευχόμαστε η ποιότητα της επιλογής ταινιών, διάρκειας περίπου 5 ωρών, και προερχόμενων ισομερώς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να κεντρίσει το ενδιαφέρον σινεφίλ και μη.


Yπενθυμίζουμε ότι η υποβολή ταινιών συνεχίζεται ως τις 10 Αυγούστου.