Ο ιδρυτής και ηγέτης των SHPONGLE, Simon Posford, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα μοναδικό dj set το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στο Βοτανικό.

Ο Simon Posford από τη Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μουσικό είδος που ακούει στο όνομα SHPONGLE. O ήχος τους είναι ένα μείγμα από επιρροές της ανατολικής μουσικής κουλτούρας και της σύγχρονης ψυχεδελικής μουσικής ή όπως λέει και ο ίδιος ο Simon Posford «σαν κάτι που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ». Κλασικές κιθάρες, μεταλλικό φλάουτο, μαροκινά τύμπανα, τσέλο καθώς και τα ιδιαίτερα φωνητικά δημιουργούν ένα μουσικό μείγμα που τους έχει αποδώσει τον τίτλο των «Pink Floyd του ηλεκτρονικού είδους».

Tον τελευταίο καιρό τον συναντάμε με το προσωπικό του project με sold out εμφανίσεις ανά την υφήλιο, παρουσιάζοντας τη μουσική δημιουργική πορεία των SHPONGLE. Η εμπειρία που ακούει στο όνομα SHPONGLE έχει γίνει αισθητή ακόμα και στους πιο δύσκολους ακροατές, δίνοντας μια τελείως διαφορετική τροπή σε όσα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η ηλεκτρονική σκηνή. Ένας πολυδιάστατος ήχος που καθήλωσε ακροατές ανά τον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.