Μπορεί να είναι 25 χρόνια ενεργός ως συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου αλλά μόλις εδώ και μία δεκαετία οι μουσικές του πέρασαν τα …

σύνορα της Ιαπωνίας και άγγιξαν το Δυτικό κοινό. Το όνομα αυτού Shigeru Umebayashi. Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Wong Kar-Wai (\»Ερωτική Επιθυμία\», \»2046\») και τον Zhang Yimou (\»Ιπτάμενα Στιλέτα\», \»Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού\») δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής εξαιτίας των εξαιρετικών και μοναδικών μελωδιών του.

 Έξι χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του \»2046\» στους κινηματογράφους – ενός από τα πλέον πολυπαιγμένα στα ελληνικά ραδιόφωνα soundtracks της τελευταίας δεκαετίας – ο Ιάπωνας συνθέτης έρχεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές συναυλίες. Πέραν των προαναφερθέντων γνωστών θεμάτων για τις Ασιατικές παραγωγές στις οποίες συμμετείχε, στις συναυλίες του στην Αθήνα θα ακουστούν θέματα του και για δυτικές παραγωγές όπως τα \»Hannibal Rising\», \»Incendiary\» αλλά και από το φιλμ του 2009 του Τομ Φορντ \»A Single Man\».

Τις μουσικές του Shigeru Umebayashi (ή Ume, όπως προτιμά να τον φωνάζουν) θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική ορχήστρα και χορωδία \»Oticons Orchestra & Choir\», που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις συναυλίες που θα αφορούν τα soundtracks από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εντός και εκτός συνόρων.

Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brossé. Ο εν λόγω πολύπειρος μαέστρος έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον διάσημο συνθέτη John Williams για να διευθύνει το world tour του \»Star Wars in Concert\». Για τον ίδιο, όπως επίσης και για τον συνθέτη Ume, θα πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση μπροστά σε Ελληνικό κοινό.

Την Oticons Orchestra & Choir θα συνοδεύσουν στην ερμηνεία των μουσικών του Ιάπωνα συνθέτη ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η σημαντική Ελληνίδα τραγουδίστρια με τη διεθνή καριέρα Σαβίνα Γιαννάτου.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Συγκεκριμένα τρεις συναυλίες στις 4 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 19:30 και 22:00) και 5 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30) και master class 4 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 11:30π.μ)

Υπό την αιγίδα
της Ιαπωνικής Πρεσβείας και του Ελληνο-Ιαπωνικού Eπιμελητηρίου