Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σε ξύλο τα οποία έχουν δημιουργηθεί με την μέθοδο της εγκαυστικής όπως και στην πρώτη της ατομική έκθεση με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είναι ζωγραφισμένα με αλλεπάλληλες επιστρώσεις κεριού με λάδι μια τεχνική που επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων λεπτομερειών.

Στην έκθεση κυρίως παρουσιάζονται εσωτερικά δωματίων όπου η ανθρώπινη παρουσία ή απουσία λειτουργεί σαν ένα μέρος του πίνακα και όχι ως βάση του. Το ανθρώπινο στοιχείο, όπου υπάρχει, συνδέεται, γίνεται ένα, με τα εσωτερικά δωματίων αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί στους χώρους. Εκεί, μέσα σε μία “συνθήκη“ ονείρου, το πραγματικό μεταμορφώνεται, μετακινείται προς το φαντασιακό. Αυτό επιτυγχάνεται ιδιαίτερα με την χρήση του κεριού που λειτουργεί σαν διαφάνεια προσδίδοντας τελικά μια αέρινη ατμόσφαιρα.

Τα έργα άλλοτε με μεγάλη λεπτομέρεια, άλλοτε με αδρές πινελιές ή πλακάτες κέρινες επιφάνειες μας αφήνουν μια μελαγχολία ενός μέλλοντος που δεν έχουμε ζήσει ακόμη. Όπως προλογίζει στον κατάλογο της έκθεσης ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης “… Ήρθα αντιμέτωπος μαζί τους και ευθύς θυμήθηκα, σαν να τον είχα γράψει μόλις χθες τον “Υπερσυντέλικο“ … Στην χώρα των διαψευσμένων ελπίδων. Εκεί όπου τα ρολόγια δείχνουν πάντα παρά πέντε…”

Τα έργα είναι υψηλής αισθητικής και κομψότητας με χρωματικές ποιότητες και ιδιαίτερη σύνθεση. Χαρακτηρίζονται από μια κοινή αισθητική αλλά το καθένα επικοινωνεί με ένα μοναδικό τρόπο με τον θεατή καθότι έχει το δικό του ύφος και αποπνέει τη δική του ατμόσφαιρα. Είναι έργα τα οποία εκφράζουν την ευαισθησία και οξυδέρκεια του βλέμματος της ζωγράφου καθώς και την ευελιξία του χεριού της καθότι έχουν δημιουργηθεί με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Η Κάλλια Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984. Το 2002 ξεκίνησε τις σπουδές της Ecole Superieure d’Art et Desing de St..- Etienne με καθηγητές τους Βασίλη Ζωγράφο και Έλλη Χρυσίδου. Φοίτησε για ένα έτος (2003-2004) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Ιωάννη Φωκά. Το 2004 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας , με καθηγητή τον Αναστάσιο Χριστάκη και τον Γιάννη Κονταράτο. Από το 2009 διδάσκει στην Ομάδα τέχνης Σημείο. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών το 2014 με τίτλο: “Things behind the sun”.