Ένα κορυφαίο μουσικό σχήμα, σε μια απρόσμενη συνομιλία, μέσα σε ένα κτίριο γεμάτο μνήμη. Ο Αλέξανδρος Αϊβαλιώτης και ο Νικόλας Σκορδάς μαζί ως οι «ΟΝ», παντρεύουν ηχοχρώματα και ανάσες από Ανατολή και Δύση. Το Shakuhachi είναι παραδοσιακό Ιαπωνικό πνευστό από μπαμπού, με χαρισματικές μουσικές ιδιότητες, ευθύ και απλό ήχο που βυθίζεται ευγενικά στην ψυχή. Το Soprano Saxophone από τη Δύση, εμπεριέχει πολλές διαφορετικές φωνές, είναι ατίθασο και γοητευτικό και ερεθίζει το πάθος. Η συνεύρεση τους στη Μαγική Σοφίτα του Bensousan Han είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συνδεθούν δυο κόσμοι και να ταξιδέψουμε σε πρωτόγνωρους τόπους και χρόνους της ανθρώπινης εμπειρίας.

Η μουσική συνεύρεση του απαλού, εσωτερικού και συγχρόνως απλού ήχου του Ιαπωνικού πνευστού (ευθύαυλου), σε τέλεια αρμονία με τον οξύ, τραχύ και γλυκό συνάμα ήχο του Soprano sax (του πιο ατίθασου σαξοφώνου), μάς ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους τόπους και χρόνους της ανθρώπινης εμπειρίας.

Στην επιλογή της ονομασίας του σχήματος συνέβαλε η πολύπλευρη για τους λαούς σημασία της λέξης ΟΝ, ιδιαίτερα δε της Ελλάδας (με την έννοια της υπόστασης, του «όντος», δηλαδή του « είναι» ως το επίκεντρο της αρχαιοελληνικής, φιλοσοφικής προσέγγισης) και της Ιαπωνίας με το ιδεόγραμμα 音, που αποδίδει τέλεια την έννοια του ήχου, περιγράφοντας με το επάνω μέρος του την έννοια της ανύψωσης, της ανόρθωσης (αγγλ. stand up) και με το κάτω τον Ήλιο,το φως.

Αυτές οι δύο σημειογραφίες, ενωμένες στο ιδεόγραμμα παρουσιάζουν την έννοια του ήχου ως κάτι το αυθεντικά ενεργό, έξω από τα στενά όρια της γνώσης. Ανατολή και Δύση συνεισφέρουν τα εργαλεία τους για την ανάδειξη μιας νέας μουσικής πρότασης. Από τη μία η Δύση με το σαξόφωνο και ειδικά το σοπράνο που μπορεί και ταυτίζεται και εμπεριέχει πολλές διαφορετικές φωνές, μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του για τα σαξόφωνα, δύσκολο, δύστροπο, παράξενο, μυστηριωδώς αδάμαστο και όμορφο μαζί ,που μόνο με την αφοσίωση και την υπομονή σού ξεδιπλώνεται.

Και από την άλλη, η Ανατολή με το πνευστό από μπαμπού με την ονομασία shakuhachi, ενός από τα πιο δύσκολα παραδοσιακά πνευστά, που δονεί τον αέρα με ένα μοναδικό τρόπο και ηχόχρωμα, μιμούμενο κάποιες φορές την ανθρώπινη φωνή, με εναλλαγές συχνοτήτων που πηγάζουν από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης.