Στη συνέχεια της συνεργασίας του με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ο Απόστολος Παληός ερμηνεύει έργα του υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων του κορυφαίου συνθέτη έργων για πιάνο και τελευταίου ρομαντικού, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, όπως οι μουσικές στιγμές και η πρώτη σονάτα για πιάνο.

Χάρη στις εξαιρετικές του επιδόσεις, ο Απόστολος Παληός απέσπασε πολλές υποτροφίες από τα Ιδρύματα Κοινωφελημάτων και Υποτροφιών, Ι. Κωστόπουλου και Κόσμος εν Αρμονία καθώς και από γερμανικούς φορείς (Κρατίδιο της Σαξονίας και Ίδρυμα Φρήντριχ Έμπερτ). Έχει ακόμη σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας και μουσική δωματίου και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ Μουσικολογίας. Στη Γερμανία, καθηγητές του ήταν οι Γκέοργκ Ζάβα και Μάρκους Τόμας, ενώ επιπλέον θήτευσε δίπλα σε διαπρεπείς προσωπικότητες του πιάνου όπως οι: Άλντο Τσικολίνι, Μάρεϊ Περάχια, Κυπριανός Κατσαρής, Γιόντυ Σόλομον και Γιώργος Χατζηνίκος.

Ο Απόστολος Παληός έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Στη ζηλευτή σταδιοδρομία του, ιδιαίτερη θέση κατέχει το βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ (Ίδρυμα World in Harmony-Κόσμος εν αρμονία). Επίσης, πριν δύο χρόνια, η Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τον τίμησε με το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς.

Έχει δώσει συναυλίες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων (Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία κ.ά.) και έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, όπως η Philharmonie του Βερολίνου και το Κοnzerthaus της Bιέννης, ερμηνεύοντας κατά καιρούς και έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Προσεχώς επίκεινται εμφανίσεις του στην περίφημη Μουζίκφεραϊν της Βιέννης, το Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου και το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Ως σολίστ, ο Απόστολος Παληός έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει συμπράξει με τα πλέον αναγνωρισμένα ελληνικά μουσικά σύνολα (Καμεράτα, Κ.Ο.Α., κ.ά.), καθώς και με γνωστές Συμφωνικές και Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Γερμανίας. Ακόμη, είναι μέλος του γερμανικού πιανιστικού κουαρτέτου Aurora. Επιπλέον, έχει αναπτύξει αξιόλογη δισκογραφική δραστηριότητα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.