Άρωμα «Παντοτινής Ελλάδας» έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.

Η έκθεση οργανώθηκε από το εικαστικό κίνημα Open Art Code, επιμελήθηκε από την ιστορικό Τέχνης κα Έμμυ Βαρουξάκη και έχει τίτλο «Sempre la Grecia» υπενθυμίζοντας την άρρηκτη και διαχρονική σχέση των δύο πολιτισμών και την μεταξύ τους όσμωση.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας που ιερουργεί στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του, η κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών  και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσομάλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίσημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Χορηγός της βραδιάς ήταν η Τράπεζα Banca Intermibilare di Investimenti e Gestioni.

Έλαβαν μέρος οι εικαστικοί:

Ανδρέας Δεβετζης
Μίνα Κορδάλη
Νίκη Μιχαηλίδου
Μαρία Μουριάδου
Δήμητρα Μουτζουρη
Φωτεινή Οθωναιου
Άσπα Παπαλεξανδρή
Κατερίνα Σωρουλα
Παντελής Χανδρης
Γιάννης Ψυχοπαιδης

Φωτ.: Μίνα Κορδαλή, Άσπα Παπαλεξανδρή, Δήμητρα Μουτζούρη