Ξεκινάει στις 30 Απριλίου 2014 ο 3ος (εαρινός) κύκλος μαθημάτων της τεχνικής υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται Πρακτική Αισθητική, η οποία φιλοξενείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Πρακτική Αισθητική (Practical Aesthetics) είναι η επαναστατική τεχνική υποκριτικής που εισήγαγε και ανέπτυξε ο David Mamet και οι συνεργάτες του στην Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διδασκαλία της υποκριτικής. Έκτοτε πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι William Macy, Felicity Huffman (βραβείο Oscar), Jessica Alba, Skeet Ulrich, Larry Bryggman, Eddie Cahill, Neil Pepe και Kate Blumberg εκπαιδεύθηκαν και δουλεύουν με βάση την Πρακτική Αισθητική. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη μέθοδο υποκριτικής διότι εξηγεί πλήρως τι χρειάζεται να κάνει ένας ηθοποιός. Δίνει συγκεκριμένες, ξεκάθαρες και απόλυτα εφαρμόσιμες πρακτικές οδηγίες που αφορούν στον τρόπο δουλειάς του τόσο κατά τη διάρκεια των προβών όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Έτσι ο επαγγελματίας ηθοποιός που έχει ασκηθεί στην Πρακτική Αισθητική έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση διότι γνωρίζει επακριβώς ποια είναι η δουλειά του και κυρίως πώς να τη φέρνει σε πέρας.

Η θεωρητική περιγραφή της Πρακτικής Αισθητικής περιλαμβάνεται στο ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ (γραμμένο από έξι μαθητές του Μάμετ σε μετάφραση Κ. Χρυσάιδου – Γ. Χαρατζά). Η μελέτη του εγχειριδίου είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του σεμιναρίου εφόσον θα αποτελέσει τη βάση για την εφαρμογή της Πρακτικής Αισθητικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκπαίδευση θα είναι απόλυτα πρακτική και θα περιλαμβάνει ασκήσεις αλλά και δουλειά πάνω σε κείμενα. Το σεμινάριο απευθύνεται και σε παλαιότερους μαθητές που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον έναν σεμιναριακό κύκλο πάνω στην τεχνική και οι οποίοι θα δουλέψουν ξεχωριστά σε ζευγάρια.

Διδάσκουν: Κορίνα Χρυσάιδου ή/και Γιώργος Χαρατζάς (Εταιρεία Θεάτρου X-Act)

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 30/4/2014

Μέχρι και την πρώτη συνάντηση, στις 30/4/2014, θα γίνουν οι εγγραφές και η καταβολή της πρώτης δόσης (70€) των διδάκτρων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εάν κάποιος δεν είναι σίγουρος αν θέλει να παρακολουθήσει το σεμινάριο, θα μπορεί να παρακολουθήσει την πρώτη συνάντηση και να καταβάλει την πρώτη δόση μετά το τέλος αυτής, εάν ενδιαφέρεται να συνεχίσει.  Πληροφορίες και υποβολή ενδιαφέροντος στη διεύθυνση [email protected] Παρακαλούμε αναφέρατε ονομ/νυμο, σπουδές, σχετική εμπειρία (εάν υπάρχει-δεν είναι απαραίτητο) και στοιχεία επικοινωνίας.