Το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο BOOZE COOPERATIVA από τις 16 Απριλίου 2016, ένα Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου. 10 ηθοποιοί παραδίδουν από ένα 5ωρο masterclass αναλύοντας, συζητώντας και αποδομώντας την τέχνη τους

Το σεμινάριο δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές υποκριτικής, νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μα ουσιαστικά και σε όσους σινεφίλ ενδιαφέρονται για τον Kινηματογράφο και την τέχνη της Yποκριτικής, να γνωρίσουν από κοντά μερικούς από τους πιο ενεργούς, σύγχρονους ηθοποιούς και τον τρόπο δουλειάς τους στην δημιουργία ρόλων / χαρακτήρων για τον κινηματογράφο.

Το σεμινάριο δεν θα αναλωθεί καθόλου σε συζητήσεις που αφορούν τη ζωή των ηθοποιών ή σε ιστορική αναδρομή στην καριέρα τους.

Στόχος του σεμιναρίου μέσω της δομής του είναι, η ανάπτυξη, ανάλυση και αποδόμηση θεμάτων που αφορούν τη δουλειά του ηθοποιού σε σχέση με:

Το σενάριο /  Τον σκηνοθέτη /  Τους άλλους ηθοποιούς /  Το χτίσιμο του ρόλου

Tα εργαλεία του – Eκφραστικά μέσα  / Τον χαρακτήρα / Την πρόβα / Την προετοιμασία

Την ερμηνεία / Το γύρισμα / Την κάμερα – Tο πλάνο

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει:

– Παρακολουθήσει δέκα πεντάωρα masterclasses με τους ηθοποιούς.

– Παρακολουθήσει τρεις πεντάωρες συναντήσεις με τον Χρήστο Πυθαρά.

– Λάβει κασετίνα με επιλεκτική φιλμογραφία των ηθοποιών.

– Δύο εισιτήρια στη τιμή του ενός για οποιαδήποτε μέρα / προβολή σε 2 κινηματογράφους της Αθήνας, κατά τη χρονική περίοδο που διαρκεί το σεμινάριο.

Διάρκεια: 65 ώρες