Ο Δάφνις Κόκκινος, χορευτής του χοροθεάτρου του Wuppertal και βοηθός της Pina Bausch, θα παραδώσει σεμινάριο χοροθεάτρου στο «Χαρουπόμυλο», στο Πάνορμο Κρήτης, από Δευτέρα 7 Ιουλίου έως Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, τις ώρες 10:00 – 15:00, καθημερινά.

Παρουσίαση του σεμιναρίου, ανοιχτή στο κοινό, θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 19:30, όπως και την Κυριακή 13 Ιουλίου και ώρα 19:30. Την παρουσίαση και τις δύο μέρες, θα ακολουθήσει η παράσταση του Δάφνι, με τίτλο «Αddio Addio Amore», αφιερωμένη στην PINA BAUSCH.

Το σεμινάριο ξεκινά με ένα σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard).

Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο.

Η μουσική για τον Δάφνι, παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για την μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης.

Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης, όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε…

Απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό στην διεύθυνση [email protected] μέχρι 29 Ιουνίου, με θέμα email “Daphnis Kokkinos”. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου « Επιμενίδης» (www.panormo.com)

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 – είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της Ζουζού Νικολούδη, ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Pina Bausch. Από το 2002 είναι βοηθός της θρυλικής χορογράφου. Μετά τον θάνατο της, το 2009, είναι υπεύθυνος προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch: Iphigenie auf Tauris, Sacre du printemps, Kontakthof , Arien, 1980: Bandoneon, Two Cigarettes in the Dark, Viktor, Ahnen, Palermo-Palermo, Tanzabend, Bamboo Blues, Agua, Masurca Fogo, Danzon, κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: Ηable con ella του Pedro Almodovar, Pina του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ, Zenne the Dancer. Η πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο Addio, addio amore είναι αφιερωμένη στην Pina Bausch.