Ο Μικροχώρος Τέχνης Ειλισσός παρουσιάζει τον Τζιχάν Τούρκογλου στις 21 & 22 Φεβρουαρίου 2015 σε ένα σεμινάριο και μια βραδιά Σάζι.

Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα (αρχάριους, μετρίου επιπέδου και προχωρημένους) και θα συμπεριλαμβάνουν μελέτη κουρδισμάτων τσογούρ (ρε σολ λα χορδές από κάτω προς τα πάνω). Θα διδαχτούν τεχνικές βασισμένες σε αυτό το κούρδισμα.

Κατά την διάρκεια των τρίωρων μαθημάτων που θα εκτελούνται , θα διδαχτούν τα εξής:

  1. Συνδυασμός και συγχρονισμός διαφόρων τεχνικών πένας και δαχτυλοθεσίες
  2. Τεχνικές στολιδιών στην απόδοση τοπικών ιδιωμάτων
  3. Χρήση των διαφόρων θεσέων βασισμένων σε συνθέσεις-ασκήσεις και(ή) σχήματα από παραδοσιακά κομμάτια
  4. Ταξίμι σε διάφορα μακάμ
  5. Εφαρμογή όλων των προαναφερθέντων τεχνικών σε ρεπερτόριο παραδοσιακών κομματιών από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:30μμ οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι είναι προσκεκλημένοι στη μουσική Βραδιά Σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου επίσης στον Ειλισσό. (απαραίτητη η κράτηση) 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παιχτούν δεξιοτεχνικά οργανικά κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Τουρκίας. Θα ακούσουμε τραγούδια των Αλεβί-Μπεκτασί, τραγούδια από τη Μαύρη Θάλασσα (Πόντος), την Ανατολική Θράκη, την Μικρά Ασία και την Ανατολή. Ακόμα θα παίξει παραδοσιακούς χορούς: Karsilama-Misket-Halay-Horon-Zeybek, αυτοσχεδιασμούς (ταξίμι) καθώς και μουσικές συνθέσεις που απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία με διαφορετικές τεχνικές οργάνων της οικογένειας του σάζι (3 telli bağlama, çöğür, uzun sap).