Με πόσους τρόπους μπορείς να αφηγηθείς μια ιστορία; Μια σειρά αφηγήσεων πάνω στο Βυσσινόκηπο του Α. Τσέχωφ. 15 συναντήσεις,  15 διαφορετικοί τρόποι αφήγησης συνθέτουν μία δημιουργική προσέγγιση ενός κειμένου ανοίγοντας δυνατότητες ερμηνείας και σκηνικής παρουσίασής του.

Η αφήγηση ως κύριος άξονας της σύγχρονης θεατρικής πράξης και οι δυνατότητές της για τον ηθοποιό: η μετάβαση από τον αφηγητή στον ήρωα και ουσιαστικά στον ερμηνευτή – δημιουργό. Ένα τρίμηνο workshop που θα καταλήξει σε τρεις ανοιχτές στο κοινό  «πρόβες» πάνω στο Βυσσινόκηπο.

Μαρίας Φιλίνη

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή τέχνης της Νέλλης Καρρά. Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Μαυρογεωργίου, blitz theater group, Θωμά Μοσχόπουλο, Βίκυ Γεωργιάδου, Θέμελη Γλυνάτση, Γιάννη Νταλιάνη, Ιλειάνα Δημάδη, ομάδα Ντουθ. Στο σινεμά έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός με τους σκηνοθέτες: Κύρο Παπαβασιλείου στην ταινία Το δωμάτιο του Κάφκα, Γιώργο Ζώη στην ταινία Ιnterruption, Σύλλα Τζουμέρκα στις ταινίες Α blast – βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης στις Νύχτες Πρεμιέρας, 2015 και Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών (post-production), Νίκο Labôt στην ταινία Η δουλειά της (post-production), Ελίνα Ψύκου στην ταινία Ο Γιος της Σοφίας και Stella Kiriakopoulos στην ταινία Το ρύζι (post production). Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Η ιστορία της αυτοθυσίας / skrow theater group, Μέχρι τώρα και Τις γυναίκες έντυσε το Εθνικό Θέατρο μαζί με την Βάσια Ατταριάν. Έχει γράψει μαζί με τον Βασίλη Μαυρογεωργιόυ το έργο Μόνο την Αλήθεια. Είναι ιδρυτικό μέλος του skrow theater group.

Info:
-Απευθύνεται σε απόφοιτους δραματικών σχολών και δραματολόγους.
-Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μέσω βιογραφικών.
-Αποστολή βιογραφικού στο: contact@skrowtheater.com με ΘΕΜΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΡΙΑΣ

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν την έναρξη του σεμιναρίου να έχουν διαβάσει το Βυσσινόκηπο του Α.Τσέχωφ εκδόσεις Δωδώνη,  καθώς και τη βιογραφία του Α.Τσέχωφ του Ανρί Τρουαγιά

 


Κεντρική φωτογραφία θέματος: GiannisKarabatsos