Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί διοργανώνει ένα σεμινάριο Subbody Butoh με τον Ιάπωνα δάσκαλο και χορευτή Rhizome Lee, που θα έχει διάρκεια από τις 7 έως και τις 18 Ιουλίου 2014.

Rhizome Lee:

Ο Rhizome Lee γεννήθηκε το 1948 στη Ιαπωνία. Το 1972 για πρώτη φορά γνώρισε το Butoh από μία παράσταση του Tatsumi Hijikata στο Κιότο της Ιαπωνίας. Από το 1980 μέχρι το 1993 σπούδασε διάφορες μορφές χορού και σωματικής έκφρασης όπως  Σύγχρονο Χορό, Παραδοσιακούς χορούς, Shiatsu κτλ. Το 1994, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Butoh δίπλα στον Katsura Kan και τη Motofuji Akiko (σύζυγο του Hijikata).  Με την ομάδα του «Dance Rhizome» έδωσε παραστάσεις και σεμινάρια σε 20 χώρες, όπως την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Γιουγκοσλαβία, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, κτλ. Από το 2002 ζει στην Νταραμσάλα της Ινδίας, όπου το 2005 ίδρυσε τη μέθοδο «Subbody Butoh» και τη Σχολή «Subbody Resonance Butoh School».

Υλικό σεμιναρίου:

– Βασικές αρχές της μεθόδου Subbody Resonance Butoh, που εκπορεύεται από την αέναη δημιουργικότητα του ασυνείδητου σώματος και της Ζωής.

– Μέθοδος Butoh του Tatsumi Hijikata (ιδρυτή του Butoh), με βάση τα αρχικά κείμενα του ίδιου/Butoh Notation: “Quiet House” και “Sick Dancing Princess”.