Το Σχολείο του Σινεμά προγραμματίζει ένα πλήρες Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2014, το οποίο θα πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα για 4 ώρες (8 εβδομάδες, 8 συναντήσεις, 32 ώρες διάρκεια).

Η έναρξή του προγραμματίζεται για τις 7 ή 8 Ιουνίου 2014. Θα υπάρξει η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες λόγω αντικειμενικών δυσκολιών εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου,  να  παρακολουθήσουν 4 ή 6 συναντήσεις, αντί για 8.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια).  

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 16.00-18.30 θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτό μάθημα παρουσίαση του Σεμιναρίου στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια).  

Οι μαθητές θα διδαχτούν τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου, θα μάθουν να τα χειρίζονται και να τα συνδυάζουν. Το σεμινάριο έχει πρακτική κατεύθυνση χωρίς να λείπει η παροχή της απαραίτητης θεωρητικής γνώσης μέσω κυρίως του σχολιασμού και την ανάλυση αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών στον προτζέκτορα (1 ώρα σε κάθε συνάντηση).

Ύλη του, αποτελούν οι βασικές αρχές σκηνοθεσίας κινηματογράφου με τις οποίες οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή μέσω πρακτικών ασκήσεων  που θα υλοποιούνται σε κάθε συνάντηση.

Οι πρακτικές ασκήσεις (3 ώρες κάθε φορά) θα περιλαμβάνουν πρόβα και γύρισμα μιας δοθείσας από τον εισηγητή του σεμιναρίου ιδέας ή και σύντομου σεναρίου, για δημιουργία τρίλεπτης το πολύ ταινίας. Σε κάποιες συναντήσεις η ιδέα- σενάριο μπορεί να ανήκει και σε μαθητή. Ο κάθε μαθητής θα συμμετέχει στο γύρισμα σε άλλο ρόλο κάθε φορά.

Στους μαθητές παρέχονται επιπρόσθετα βασικές γνώσεις διεύθυνσης παραγωγής, σεναρίου, κινηματογραφικής υποκριτικής, διεύθυνσης φωτογραφίας και μοντάζ.

Ένα λαϊκό σεμινάριο με εισηγητές επίλεκτους καλλιτέχνες του κινηματογραφικού χώρου.

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος

Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.  

Μηνιαίο Κόστος: 65€

Προβλέπεται έκπτωση για φοιτητές, ανέργους, παλιότερους μαθητές.