Ο Πάρις Ερωτοκρίτου ετοιμάζει στον Κινητήρα ένα θεατρικό σεμινάριο με τίτλο Ο ηθοποιός ως ο επί σκηνής συγγραφέας – Δημιουργώντας Ζωντανές Ερμηνείες.

Στο σεμινάριο αυτό θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία “ζωντανών” ερμηνειών από τους ηθοποιούς όπου η κίνηση αποτελεί βασικό εργαλείο διερεύνησης του λόγου και της σκηνικής δομής. Θα διευρευνήσουμε τρόπους με τους οποίους ο ηθοποιός μπορεί να ψηλώνει το διακύβευμα του ρόλου του καθώς και τεχνικές σωματοποίησης (physicalisation) δράσεων και χαρακτηριστικών του ρόλου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες σε τρόπους και εργαλεία τα οποία βοηθούν στο να απελευθερώσουν τον ηθοποιό τόσο κατά τη διάρκεια της πρόβας όσο και επί σκηνής, καταστώντας τον το επίκεντρο της θεατρικής δημιουργίας- εργαλεία τα οποία να μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή σε μελλοντικές διαδικασίες πρόβας.

Θα επικεντρωθούμε, επίσης, στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στην προετοιμασία του ηθοποιού μέσω συγκεκριμένων μεθόδων οι οποίες- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν: ανάλυση και τμηματικό διαχωρισμό ενος θεατρικού κειμένου/σκηνής, εισαγωγή στην τεχνική επιλογής σκηνικών στόχων (targets/objectives) και δράσεων (actions) για τον ηθοποιό όπως αυτοί διδάσκονται στην RADΑ καθώς και δόμηση αυτοσχεδιασμών/etudes για εξερεύνηση του κειμένου και των σκηνικών σχέσεων.

Το σεμινάριο είναι πρακτικής φύσης και θα δουλέψουμε πάνω στον Άμλετ του  William Shakespeare. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς καθώς και φοιτητές δραματικών σχολών οι οποίοι βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος φοίτησης.

Ο ηθοποίος και σκηνόθετης Πάρις Ερωτοκρίτου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1979. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος θεατρικής σκηνοθεσίας της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (RADA) με την οποία συνεργάζεται  παραδίδοντας σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας σε έκτακτη βάση. Από το 2013 είναι μέλος και βοηθός σκηνοθέτης στην φημισμένη ομάδα Cheek by Jowl του σκηνοθέτη Declan Donnellan με έδρα το Barbican του Λονδίνου. Με την ομάδα Cheek by Jowl δουλεψε στην παγκόσμια περιοδεία της παράστασης Κρίμα που είναι Πόρνη – Tis Pity She’s a Whore (2013 – 2014).  Έχει επίσης δουλέψει ως σκηνοθέτης στο Home Project UK 2013 του Theatre Royal Stratford East (Λονδίνο) ενώ υπήρξε καλλιτεχνικός συνεργάτης με το Bush Theatre (Λονδίνο). To 2014 άρχισε να συνεργάζεται ως σκηνοθέτης με το Theatre 503 και το Giles Foreman Centre for Acting στο Soho του Λονδίνου.

Ειναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της βραβευμένης ομάδας Fresh Target Theatre (www.fresh-target.com) με την οποία έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις παραστάσεις Νέα Τάξη Πραγμάτων 1&2 (Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Ο Εραστής, Συμβόλαιο Εργασίας και τις διεθνείς παραγωγές Adolf (Bios), Churchill, και Fawlty Towers Dining Εxperience.  Έχει επίσης γράψει το θεατρικό έργο A Slight Risk το οποίο και σκηνοθέτησε μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2012 ενω διασκεύασε και σκηνοθέτησε τα έργα Η Κουζίνα (Α. Βέσκερ), Βασιλιάς Υμπύ (Α. Ζαρρύ), Ο Κύριος του Τζακ (Γιάννης Σκαρίμπας), Η Καρδιά Ενός Σκύλου (Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ). Αλλες σκηνοθετικές δουλειές περιλαμβάνουν: Love and Money (Dennis Kelly – RADA Festival), Η Καρδιά Ενός Σκύλλου (Paravan Proactions). Ο Πάρις είναι μέλος του Κινητήρα από το 2006.