Το Κινητήρας Studio διοργανώνει σεμινάριο κατασκευής χαρακτήρων με τον Γιάννη Σαρακατσάνη …

από τις 15 Οκτωβρίου 2012.

Πώς φτιάχνουμε έναν χαρακτήρα;

Όταν έχουμε πια ολοκληρώσει την θεωρητική προσέγγιση ενός ρόλου, πώς ζωντανεύουμε όλη αυτή τη θεωρία; Πώς την ενσωματώνουμε ώστε να αλλάξει το σώμα, η φωνή και η σκέψη μας πάνω στη σκηνή; Πώς κατασκευάζουμε έναν ζωντανό χαρακτήρα που θα μπορεί να αυτοσχεδιάζει ελεύθερα;

Με εργαλεία από το σωματικό θέατρο θα εξερευνήσουμε τις τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε χαρακτήρες ξεκινώντας από την ψυχολογία, το βιογραφικό, τη φωτογραφία, τα ρούχα, το αγαπημένο τους χρώμα κλπ. Οι χαρακτήρες αυτοί μπορεί να είναι κωμικοί ή δραματικοί, θεατρικοί ή κινηματογραφικοί.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατακτήσουν οι συμμετέχοντες την τεχνική με την οποία θα μπορούν, βασιζόμενοι στην οποιαδήποτε θεωρητική ιδέα, να μεταμορφωθούν σε έναν καινούργιο, ολοζώντανο χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης είναι σκηνοθέτης και η ηθοποιός στην ομάδα AbOvo καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival. Σπούδασε σωματικό θέατρο στο School of Physical theatre στο Λονδίνο και εκπαιδεύει ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς από το 2005.

•    Το σεμινάριο διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος “Καλλιτέχνες με Κρίση